12. august 2020
Efterskoleelever fra ni sjællandske efterskoler var i sidste uge samlet til dette års ?Efterskole Challenge?, hvor der dystes i friluftsliv og sport. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Efterskoleelever fra ni sjællandske efterskoler var i sidste uge samlet til dette års ?Efterskole Challenge?, hvor der dystes i friluftsliv og sport. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Unge dystede i udeliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Unge dystede i udeliv
Opdateret 30. april 2019 kl. 13:46
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. april 2019 kl. 10:46
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny Tolstrup: Økser flyver gennem luften, traktordæk hæver sig fra jorden ved rå muskelkraft, og en rød kano bliver i al hast løftet op i strakt arm og transporteret til målstregen.

arrow Læs også: Midtsjælland sejrede: To førstepladser i 'Efterskole Challenge'

Sådan ser det ud onsdag eftermiddag på Midtsjællands Efterskole ved Ny Tolstrup, hvor 210 elever fra ni sjællandske efterskoler er samlet til 'Efterskole Challenge'.

Henover de 48 timer, som den årlige friluftskonkurrence varer, testes både de unges fysik, mod og logiske færdigheder i en lang række discipliner. Eksempelvis sættes elevernes evner ud i kunsten at tænde bål og bygge lejr på prøve, ligesom der skal kreeres en gourmetmenu under åben himmel.

"Opgaverne blander spejder, puls (idræt red.) og teambuilding" forklarer Christian Munksgaard, friluftslærer på Midtsjællands Efterskole, da avisens udsendte gæster skolen på førstedagen af 'Efterskole Challenge'.

Samarbejde altafgørende
Netop evnen til at samarbejde er altafgørende i konkurrencen, hvor eleverne er inddelt i hold fra deres respektive skoler.

"Det, der er styrken ved (Efterskole red.) Challenge, er, at det handler om samarbejde, om at vide hvem hinanden er og om kommunikation. Dem der kan kommunikere og arbejde sammen, er dem der får succes til konkurrencen, og netop de egenskaber kan bruges i andre sammenhænge", forklarer Christian Munksgaard.

Og 'Efterskole Challenge' må siges at indtage en særlig plads på Midtsjællands Efterskole, der kan prale af at have vundet konkurrencen adskillige gange på både pige- og drengesiden. For år tilbage oprettede skolen endda en decideret Challenge-linje, der blandt har til formål at ruste eleverne til konkurrencen. En dedikation, der samtidig forpligter, når man spørger to af dette års deltagere.

"For det første vil vi gerne gøre Munke (Christian Munksgaard red.) stolt, og derudover har konkurrencen været en tradition på skolen i mange år. Det betyder, at man går højt op i det og virkelig kæmper", fortæller Marie Schultz, der går på Challenge-linjen på Midtsjællands Efterskole.

"Og derudover er det sgu også bare fedt at vinde", supplerer holdkammerat Silke Olsen.

Hårdt, men fantastisk
Da avisens udsendte fanger de to efterskoleelever onsdag eftermiddag, har de netop overstået en stafet på tid og begiver sig nu ud på en kort gåtur med retning mod dagens næste udfordring; øksekast.

"Det har været mega hårdt, men også helt fantastisk. Man får virkelig en helt særlig holdånd", lyder den foreløbige status fra Marie Schultz.

De to veninder er enige med deres lærer i, at 'Efterskole Challenge' har mere at tilbyde end blot det åbenlyse konkurrenceaspekt.

"Der sker noget mellem os. Når vi laver det her bliver vi tættere knyttet, vi lytter til hinanden, vi griner og har det sjovt, og samtidig hjælper vi hinanden, når det er svært og hårdt", siger Silke Olsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk