8. august 2020
Et nyt årsprogram kan nu afhentes på Lejre Kommunes aktivitetscentre. Blandt andet her på Nødager i Gevninge. Arkivfoto: Holger Vincents.
Et nyt årsprogram kan nu afhentes på Lejre Kommunes aktivitetscentre. Blandt andet her på Nødager i Gevninge. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktivitetscentre klar med nyt program

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktivitetscentre klar med nyt program
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. juli 2020 kl. 16:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Fra august kan pensionister og førtidspensionister igen spille bridge eller lave pileflet. De kan dyrke yoga og lave gule ærter - og det er bare nogen af de mange aktiviteter i det omfattende program. Programmet tager højde for myndighedernes corona-anbefalinger, så alle i fællesskab kan passe på hinanden.

Lejre Kommunes fem aktivitetscentre er et tilbud til pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere. Her handler det b.la. om at skabe aktiviteter, samvær, motion og venskaber på tværs af kommunens 49 landsbyer.

Stærkt samarbejde
Årsprogrammet bliver udarbejdet af et udvalg af meget engageret gruppe frivillige, der sammensætter de mange aktiviteter. Det færdige resultat er på 80 sider og indeholder alt fra videoredigering og salsa til kortklub og vandreture.

Mikael Ralf Baade Larsen (SF), formand for Udvalget for Social, Sundhed og Ældre, er imponeret over både indsatsen og resultatet.

- Jeg synes, det er stærkt, at det er lykkedes de frivillige i bladudvalget at sammensætte så omfattende et program på de meget svære betingelser. Mange af brugerne har virkelig savnet samværet og aktiviteterne. Så jeg er glad for, at de fem aktivitetscentre snart igen vil fyldes af liv og godt humør, siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse.

For de frivillige i bladudvalget har coronaens indtog i hverdagen betydet, at de har været nødt til at sidde hver for sig arbejde med de aktiviteter, der bliver meldt ind fra foreninger og frivillige organisationer. Nogle aktiviteter er blevet aflyst eller udskudt af hensyn til sikkerheden for den enkelte borger. På trods af de begrænsninger, som corona-epidemien medfører, er det alligevel lykkedes at få et rigtig flot årsprogram flettet sammen.

- Mange af aktivitetscentrenes brugere er selv i en risikogruppe. Derfor er der naturligvis stadig en del fysiske aktiviteter, der ikke kan gennemføres, fordi vi stadig skal passe godt på hinanden. Men forhåbentlig bliver de også mulige igen i en ikke alt for fjern fremtid, siger Michael Ralf Baade Larsen.

Klar til afhentning
Årsprogrammerne er klar til afhentning på de fem aktivitetscentre. Programmerne ligger i en aviskasse udenfor og kan afhentes, lige når det passer. Borgere opfordres til at tage et program med til deres nabo eller andre, der har svært ved selv at hente det.

I aviskasserne ligger også en folder, der giver mere information om Ældrerådet i Lejre Kommune.

Programmet er også tilgængeligt online på www.aktivitetscentre.dk, og man kan læse mere om Ældrerådet på https://www.lejre-aeldreraad.dk/

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk