3. juni 2020
Foran Kommunalbestyrelsen underskrev Lejres borgmester Carsten Rasmussen og Lotte Mikkelsen fra Kræftens Bekæmpelse i Lejre  i fællesskab aftalen Røgfri Fremtid.
Foran Kommunalbestyrelsen underskrev Lejres borgmester Carsten Rasmussen og Lotte Mikkelsen fra Kræftens Bekæmpelse i Lejre i fællesskab aftalen Røgfri Fremtid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale om Røgfri Fremtid er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale om Røgfri Fremtid er på plads
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. april 2019 kl. 09:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Færre unge skal begynde at ryge. Det er hovedformålet for den landsdækkende bevægelse Røgfri Fremtid, som Lejre Kommune nu er en del af. Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag initiativet, og samarbejdsaftalen med Lejre Kommune er netop underskrevet.

"Jeg er virkelig glad for, at Lejre Kommune går helhjertet ind i projektet. Det er så vigtigt at undgå, at unge begynder at ryge. Det er en stor udfordring, og der er ingen enkle løsninger. Men hvis vi er mange, der arbejder sammen om målet, kan vi helt sikkert gøre en forskel. Derfor er det også vigtigt, at virksomheder, foreninger, skoler, kommunens politikere og ansatte og mange andre gode kræfter hver især gør, hvad de kan. Så er jeg sikker på, at indsatserne tilsammen vil have en effekt", siger Lotte Mikkelsen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Lejre Kommune.

Det er netop de mange parallelle tiltag, som skal få færre unge til at gribe ud efter cigaretterne. Visionen er, at ingen unge under 18 år ryger i år 2030, og at kun fem procent af den voksne befolkning til den tid er rygere.

Tre målgrupper
I forsøget på at nå den målsætning har politikerne i Økonomiudvalget besluttet, at Lejre Kommune til at begynde med især skal fokusere på tre målgrupper.

Det drejer sig om børn og unge under 18 år i skoletiden, og unge når de er i ungdomsskole, klubtilbud, musikskole med videre. Målet er, at børn og unge ikke ryger i skoletiden og i fritiden, mens de benytter kommunale tilbud.

Indsatsen skal også målrettes de borgere i alle aldre, der anvender kommunale lokaler og/eller idrætsanlæg. Målet er, at borgere ikke ryger i kommunale lokaler eller på dertil hørende matrikler.

Sidst men ikke mindst ønsker politikerne at fokusere på kommunens egne medarbejdere med det mål, at den kommunale organisation er en røgfri arbejdsplads.

Lejres borgmester understreger, at successen skal skabes gennem dialog.

"Røgfri Fremtid handler i ét og alt om at samarbejde. Hvis vi skal indfri visionen, er det afgørende, at målgrupperne selv er med til at definere løsningerne. Derfor skal vi i dialog med kommunens børn og unge, skolerne, foreningerne, virksomhederne og alle andre, der har lyst til at sætte ind mod den livsfarlige rygning", siger Carsten Rasmussen (S).

I den kommende tid vil kommunens relevante udvalg give deres bud på, hvordan samarbejderne bedst kan etableres. Udvalget for Børn & Ungdom har fået ansvaret for skoler og institutioner. Udvalget for Kultur og Fritid skal se på de kommunale lokaler og idrætsanlæg. Og Økonomiudvalget skal foreslå en proces i forhold til kommunen som røgfri arbejdsplads.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk