22. november 2019
?Du skal tænke meget mere kreativt, end du skal i den daglige danskundervisning. Samtidig bliver det også meget mere personligt, fordi du har en relation til det, du skriver om?, forklarer Laurits Gustav Hansen fra Allerslev Skole(nummer to fra højre). 

Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

?Du skal tænke meget mere kreativt, end du skal i den daglige danskundervisning. Samtidig bliver det også meget mere personligt, fordi du har en relation til det, du skriver om?, forklarer Laurits Gustav Hansen fra Allerslev Skole(nummer to fra højre). Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8.klasser forvandler eget liv til poesi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8.klasser forvandler eget liv til poesi
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. september 2019 kl. 14:42
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: "Det er mit værelses måde at åbne sig på, jeg holder af. Lyden af blæsevejret uden for vinduet. Lyden af min dør der knirker. Lyden af pc'en der summer."

arrow Læs også: Kultur skal få børn til at slippe frygten for at fejle

Torsdag middag gav Hvalsø Kulturhus genlyd af ungdomslyrik anno 2019, da 8. klasser fra hele Lejre Kommune var samlet for at præsentere kammeraterne for den personlige poesi, de har arbejdet på i uge 36.

Fremførelsen af teksterne i det lokale kulturhus i Hvalsø er kulminationen på et 'Spoken Word'-forløb under det obligatoriske børnekulturprogram Dronten.

Et forløb, hvor deltagerne er blevet guidet gennem legen med modersmålet af beatpoet Claus Høxbroe og rapper Stik Op, der i fællesskab har undervist eleverne i at skrive korte tekster ud fra egne oplevelser.

"Da jeg hørte om det (spoken word-forløbet) synes jeg, det lød lidt nervepirrende, men da vi først havde fået introduktionen virkede det mere enkelt, og det udviklede sig til en fantastisk oplevelse", fortæller Laurits Gustav Hansen, der går i 8. klasse på Allerslev Skole.

Først og fremmest har det været interessant at prøve kræfter med lyrikkens verden under ledelse af to professionelle kunstnere, lyder det.

"Du skal tænke meget mere kreativt, end du skal i den daglige danskundervisning. Samtidig bliver det også meget mere personligt, fordi du har en relation til det, du skriver om", forklarer Laurits Gustav Hansen, hvis egen tekst kredser om ungdomslivet med kammeraterne.

Udfordrende højtlæsning
At skrive om sit eget liv er én ting, men særligt den afsluttende oplæsning for kammeraterne udgjorde en stor udfordring, fortæller Nikita Westergaard, der går i 8. klasse på Hvalsø Skole.

"Det har været sjovt at møde de andre elever, men det var også grænseoverskridende at stille sig op og læse højt for nogle, man ikke kender", siger hun.

Spørger man Nikita Westergaards danskærer har eleverne fået et stort udbytte af sidste uges indblik i poesiens verden. Både når det handler om genreforståelse, tekstopbygning og den lettere nervepirrende finale til slut.

"De har fået mange forskellige ting ud af det, og helt generelt er det en rigtig god måde at arbejde med lyrik på, for jeg har indtryk af, at det er et område, mange elever normalt synes kan være lidt tungt", siger Julie Martens, dansklærer på Hvalsø Skole.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk