20. januar 2021
Den pensionerede forlagsredaktør Morten Estrup blev blandt de første borgere i Lejre Kommune til at modtage en vaccine mod Covid-19. Foto: Holger Vincents.
Den pensionerede forlagsredaktør Morten Estrup blev blandt de første borgere i Lejre Kommune til at modtage en vaccine mod Covid-19. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 89-årig om det første stik: - Det giver en vis sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

89-årig om det første stik: - Det giver en vis sikkerhed
Opdateret 08. januar 2021 kl. 16:51
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. januar 2021 kl. 15:10
Af Holger Vincents

Hvalsø: Fredag morgen ankom de første coronavacciner til plejecentrene i Lejre Kommune. Blandt de beboere, der sad klar til at modtage stikket i armen, var 89-årige Morten Estrup, der bor på Hvalsø Ældrecenter.

- Det giver en vis sikkerhed, og det er jeg glad for. Nu slipper jeg forhåbentlig for corona, fortalte beboeren til Mediecentrets udsendte i minutterne efter vaccinationen.

- Senere håber jeg på, at det bliver muligt at bevæge sig lidt friere, tilføjede Morten Estrup, hvis hustru ligeledes lod sig vaccinere mod Covid-19 fredag middag.

Ægteparret skal nu vente omkring tre til fire uger på stik nummer to. Et stik der akkurat ligesom det første er frivilligt og ganske gratis.

På Hvalsø Ældrecenter var det de to praktiserende læger Gitte Vincents og Line Damsgaard fra Lægerne Holbækvej, der med assistance fra sygeplejerske Dorthe Roost-Ørsnæs stod for dagens godt 40 vaccinationer. Personalet på Hvalsø Ældrecenter havde til opgave at hjælpe beboerne til og fra vaccinationslokalet.

Samtlige godt 160 borgere på Lejre Kommunes fire plejecentre Grønnehave, Plejecentret Bøgebakken, Ammershøjparkens Ældrecenter og Hvalsø Ældrecenter har fået tilbuddet om at blive vaccineret i løbet af fredagen. Det glæder borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Det her er et vendepunkt, og det må være en kæmpe lettelse for både beboerne på vores plejecentre og deres pårørende. De ældre er jo i særlig risiko for at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet med corona. Det er klart, at vi alle stadig skal holde afstand, bruge værnemidler og passe på hinanden, også på plejecentrene, for ingen vaccine er jo 100 procent sikker. Men det er en dag, der markerer, at vi nu er tættere på en afslutning af epidemien. Nu gælder det om, at vi hurtigt får vaccineret mange flere i Lejre Kommune, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Senere vil Lejre Kommune offentliggøre, hvor mange beboere på plejecentrene, der har taget imod muligheden for at blive vaccineret fredag den 8. januar.

De steder, hvor der har været vacciner i overskud, har plejecentrenes personale fået tilbuddet om et stik.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk