17. oktober 2019
Engagementet var enormt for at tilberede miiddagen....måske fremtidens tv-kokke
gallery icon

Se billedserie

Engagementet var enormt for at tilberede miiddagen....måske fremtidens tv-kokke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 70 mennesker til første fællesspisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 mennesker til første fællesspisning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. november 2018 kl. 09:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gevninge: 70 mennesker mødtes tirsdag aften til fællesspisning på Trællerup­skolen, da Gevningehalvøens Udviklingsforums (GHUF) første offentlige arrangement løb af stablen. Maden var lokal og stemningen helt i top.

Aftenen blev indledt af Peter Roland fra rollespilsforeningen Rollo. Han arrangerede på bedste vikingemaner et vaskeægte bråvallaslag, hvor både børn og voksne først lærte historiske kampteknikker og siden kastede sig ud i kamp med skjolde og rollespilsvåben. Heldigvis var tabstallet begrænset og både børn og voksne forlod glade deres sværd og lanser, da maden kom på bordet.

Bestyrelsen for GHUF og flere af deres børn tilberedte maden. Der blev skrællet, snittet, revet, stegt og bagt i Trællerupskolens køkken med initiativtager og næstformand Knud Bjerrum i spidsen. Menuen var sammensat af lutter lokale råvarer. Der var rodfrugter, kartofler og butternutsquash fra lokale Stensbølgaard. Kødet til hakkebøfferne, tomater og æbler kom fra Hesselbjerggaard, og Kattinge Kraut havde leveret fermenterede grøntsager. Formand Michael Svane Jørgensen fortalte om maden, som smagte ekstra godt, da man næsten kunne dufte engen, hvor dexterkvæget havde græsset og nydt udsigten over bakkelandskabet.

Hvad skal der satses på?
Efter middagen var der tid til en kort præsentation af de områder, som Gevningehalvøens Udviklingsforum har sat sig for at arbejde med. Michael Svane Jørgensen annoncerede også en ekstraordinær generalforsamling den 13. november, hvor alle interesserede opfordres til at komme og høre mere og deltage i arbejdet med at gøre Gevningehalvøen og dens landsbyer til endnu bedre steder at bo. Fokus er på bæredygtig erhvervsudvikling, bedre infrastruktur, åben natur og en levende kultur og historie.

Bestyrelsen har vedtaget, at et medlemskab af GHUF er gratis, hvilket fik de fleste deltagere til at melde sig ind. GHUF skaber indtægter til arbejdet gennem sponsorater, arrangementer og tilskud fra fonde. På den måde håber bestyrelsen på bredest mulig opbakning og deltagelse.

Næste gang, der spises i fælles flok på Trællerupskolen, er 27. november.

Alle er velkomne - også selvom man ikke har børn på skolen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk