12. juli 2020
Projektet i Elverdamsåen bliver udført i et større samarbejde mellem Tuse Å?s Ørredsammenslutning, Den sjællandske Grusbande, lodsejere, Lejre og Holbæk Kommune, samt Fjordlandet Open under Fishing Zealand, der har sponseret en flok sten til projektet. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Projektet i Elverdamsåen bliver udført i et større samarbejde mellem Tuse Å?s Ørredsammenslutning, Den sjællandske Grusbande, lodsejere, Lejre og Holbæk Kommune, samt Fjordlandet Open under Fishing Zealand, der har sponseret en flok sten til projektet. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 500 tons sten skal udvikle å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 tons sten skal udvikle å
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. maj 2020 kl. 06:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tempelkrogen: Mere liv, flere fisk, planter og insekter. Det er målsætningen bag et nyt projekt i Elverdamsåen, som Tuse Å's Ørredsammenslutning (TØS) og Den sjællandske Grusbande tager hul på i denne uge.

- Vi skal lægge 500 tons skjulesten ud i Elverdamsåen i det område, der kaldes Tempelkrogen Syd, fortæller Bandeleder for Grusbanden og formand for TØS, Rune Hylby.

De mange sten skal placeres på en 900 meter lang strækning, og på den måde skabe større variation til glæde for åens dyre- og planteliv.

Projektstrækningen er en del af det store vådgøringsprojekt, hvor Elverdamsåen for et par år siden blev genslynget og efterladt uden den mindste form for skjul og variation.

Det ville komme ad åre, men de frivillige fra TØS og Grusbanden hjælper det lidt på vej med udlægningen af de mange sten.

Projektet bliver udført i et større samarbejde mellem Tuse Å's Ørredsammenslutning, Den sjællandske Grusbande, samt Lejre Kommune og Holbæk Kommune, samt områdets fem lodsejere, der har været meget positive under hele forløbet.

Kommune med ombord
Finansieringen er kommet på plads via konvertering af Fiskeplejemidler, ligesomFishing Zealand-arrangementet, Fjordlandet Open, har donerede 5.000 kroner til initiativet.

Det er Holbæk Kommune, der har påtaget sig selve opgaven med lægge stenene ud, mens de frivillige har gjort forarbejdet. Selve udlægningen varetages af virksomheden Compaq Sjælland for, der tidligere har løst lignende opgaver i Tuse Å.

Stenene skulle allerede være kommet på plads sidste år, men på grund af de store vandmasser i efteråret, måtte man udskyde projektet, da det var umuligt at køre langs åen i de våde enge.

Når de 500 tons sten er placeret, vil de bryde vandoverfladen og dermed skabe flere små strømrender og dermed større variation - ikke mindst til gavn for ørreden.

Elverdamsåen huser nemlig en stor bestand af arten.

Ønsker man at blive en del af Grusbanden, skal man rette henvendelse på Facebooksiden 'Den Sjællandske Grusbande.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk