21. juli 2019
Opgaverne er fordelt mellem parret. Her får Kirsten Petersen hjælp af Zeus
gallery icon

Se billedserie

Opgaverne er fordelt mellem parret. Her får Kirsten Petersen hjælp af Zeus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 års jubilæum i Hvalsø Teltudlejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 års jubilæum i Hvalsø Teltudlejning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. marts 2019 kl. 11:54
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

hVALSØ: På fredag er det 25 år siden, at Kirsten og Claus Petersen startede Hvalsø Teltudlejning. Og nu var det ikke lige noget, de bare fandt på, men Claus Petersen, der oprindelig er uddannet automekaniker og senere blev lokomotivfører gennem 13 år, havde som barn hjulpet sin far, der satte cirkustelte op.

Han fortsatte med at hjælpe faderen, samtidig med at han også passede sit arbejde som lokofører,

"Så jeg har faktisk sat telte op, siden jeg var 12 år", fortæller Claus Petersen.

I 1994 købte parret selv tre telte, så investerede de i gulve, så kom efterspørgslen på stole og borde, og pludselig var udstyret så stort, at de måtte leje en lade hos en bonde til opbevaring.

Grunden på Tjørneager 6 var et oplagt emne for deres virksomhed og stor nok til, at de også kunne bygge et hus. I forvejen lå der en hal på 800 m2 - senere er endnu en hal på 800 m2 kommet til og indkørsler fra både Åsvejen og Tjørneager, så lastbilerne ikke skal vende.

Og der er alt i udstyr lige fra boder, gulve, ishuse, 90 minigolfbaner, trailere, minitraktorer til at fragte teltene rundt på vanskeligt tilgængelige steder og hoppeborge, der er blevet det helt store hit.

Stolen for døren
Kirsten Petersen var oprindelig hjemmehjælper, og hun satte en dag sin mand stolen for døren i forhold til, at han både var lokofører og satte telte op.

"Jeg kunne jo se, at han ikke kunne holde til det", kommenterer hun fra det andet skrivebord, hvor sønnens hund Zeus fra sin plads på skrivebordet holder øje med et par ansatte, der sætter telt op til fredagens jubilæum.

Claus Petersen valgte derfor at sige farvel til tjenestemandspension og job for at blive selvstændig.

42 tons til Grønland
En af de mere specielle opgaver var, da forsvaret skulle afholde fest på Thulebasen og forespurgte, om Hvalsø Teltudlejning kunne sætte 30 telte op.

42 tons blev det til, pakket i enheder, der ikke måtte overstige tre meter i længden - 3500 m2 - og sammen med sine medarbejdere var han på Grønland i en uge og deltog selv i festlighederne. Teltene skulle stå i en af de enorme hangarer og kun et rygetelt og indgangstelt uden for.

Hvalsø Teltudlejning har også leveret telte til Folkemødet på Bornholm og til Novo, foruden i hundredevis af fester og event, møder og Ledreborg slots livstilsmesse.

Sønnerne hjælper
Lige som Claus Petersen i sin tid hjalp sin far, ligeledes hjælper sønnerne deres forældre. Den ene er ansat og den anden er it-kyndig og træder til, når det behøves.

Desuden er der ansat fire montører hele året, to kan tiltræde, hvis der er store arrangementer og så er der tre på kontoret og en i opvasken.

Trækprøver på pløkken
I dag er der så mange tilladelser, der skal overholdes, når man sætter store telte op. Tidligere kunne der være krav om jordbundsprøver og certifiseringer.

Trækprøver på pløkkerne, hvis teltet skal fastgøres var bare en af kravene, som i dag er lempet noget.

"Så vi gør meget ud af sikkerhed og kvalitet", siger Claus Petersen. Derfor vasker vi selv servicet af. Vi gennemgår delene for brud, vi vasker teltdugene i vores egne store maskiner, vi renser gulvene, vi sørger for, at kvaliteten er i orden, når tingene bliver leveret.

Hvalsø Teltudlejning er et af de største i branchen og Claus Petersen er selv formand for brancheforeningen Danske festudlejere.

På fredag er der lagt op til fest i endnu et stort telt, når de første 25 år skal fejres.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk