18. januar 2021
Kia Nielsen har gået til spejder i mere end halvdelen af sit liv. Nu er hun tiltrådt som leder for De Grønne Pigespejdere i Hvalsø. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Kia Nielsen har gået til spejder i mere end halvdelen af sit liv. Nu er hun tiltrådt som leder for De Grønne Pigespejdere i Hvalsø. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25-årige Kia er ny leder for pigespejderne: - Et særligt fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årige Kia er ny leder for pigespejderne: - Et særligt fællesskab
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. juli 2020 kl. 05:27
Af Holger Vincents

Hvalsø: Nogle gange skal man turde kaste sig ud i noget nyt.

Sådan lyder det fra 25-årige Kia Nielsen, nyudnævnt leder for De Grønne Pigespejdere i Hvalsø, der holder til i spejderhytten på Roskildevej.

- Da Lise (Neidel, tidligere leder red.) meldte ud, at hun ville stoppe, kom det som en overraskelse for os, men da jeg i forvejen havde et tæt samarbejde med hende og har siddet i bestyrelsen i en årrække, var det nærliggende, at jeg skulle overtage, fortæller Kia Nielsen, der selv startede til spejder tilbage i 2006. Dengang begyndte hun på holdet Bamses Veninder sammen med sin kusine.

- Hele min familie har været spejder. Min far har været spejder, min farmor har været spejder, og min faster har været spejder i 50 år, så man må nok sige, at jeg er født ind i det, siger den unge leder, der også har mødt sin kæreste Niklas til spejder. Han er i dag leder af FDF Hvalsø, som De Grønne Pigespejdere deler spejderhytten med i området omkring Den Gamle Grusgrav.

Trofast spejder
I dag bor parret sammen i St. Merløse, mens Kia Nielsen netop har færdiggjort en HF. Og til trods for uddannelse og hvad der ellers hører sig til indgangen på voksenlivet, trækker begge den dag i dag fortsat i uniformen med de utallige mærker, når der kaldes til samling mindst én gang om ugen. Det er der en helt speciel grund til.

- Det er det særlige fællesskab, man får hernede, som man holder ved. Vi har det super godt med hinanden alle sammen, forklarer Kia Nielsen om fællesskabet, der i dag tæller omkring 55 medlemmer fordelt på både De Grønne Pigespejdere i Hvalsø og FDF Hvalsø.

Personlig udvikling
Kia Nielsen er en del af en ung ledergruppe, som derudover har det tilfælles, at de kan lide at bidrage positivt til de yngre medlemmers udvikling.

- Børn kan lære nogle andre ting til spejder, end de kan lære derhjemme. De bliver mere selvstændige og tør flere ting. Det har jeg selv oplevet gennem årene - man udvikler sig rigtig meget af at gå hernede, fortæller hun.

Ligesom så mange andre foreninger har De Grønne Pigespejdere i Hvalsø også mærket coronakrisen banke på teltdugen. Konkret har pandemien betydet, at truppen først for nylig igen har kunnet mødes fysisk. I den mellemliggende periode har lederne dog sørget for at pleje sammenholdet i gruppen med ugentlige digitale møder.

- Så har vi eksempelvis lavet pandekager derhjemme sammen - hver for sig, fortæller Kia Nielsen.

Sommerlejr i sigte
Selv om der således er gjort en indsats for at bevare kontakten på alternativ vis henover foråret, er pigespejdernes leder glad for, at den kommende sommerlejr kan gennemføres på mere traditionel manér.

- Vi glæder os alle sammen helt vildt til sommerlejren i uge 31. Vi skulle have været på Næsbycentret (spejdercenter ved Glumsø red.), men det er lukket i år på grund af covid-19. Derfor har vi besluttet at holde årets lejr her i Hvalsø og bruge naturen i lokalområdet, det bliver rigtig godt, fortæller Kia Nielsen.

Tip os


mcred@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk