30. marts 2020
Allerede fire uger inden koncerten kunne Sejergaardsskolen melde totalt udsolgt. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Allerede fire uger inden koncerten kunne Sejergaardsskolen melde totalt udsolgt. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 110 publikummer til udsolgt opera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

110 publikummer til udsolgt opera
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. februar 2020 kl. 06:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Onsdag var 110 publikummer samlet til en totalt udsolgt aften i operaens tegn på Sejergaardsskolen.

Allerede en time før 'Opera-arier, klassisk ønskekoncert - og tapas' koncerten begyndte gæsterne at indfinde sig i den smukt opdækkede Samlingssal, hvor støtteforeningen, SejMusik, var klar til at beværte koncertgængerne i deres café.

I forbindelse med sin velkomsttale kunne Sejergaardsskolens musikskoleleder, Holger Beck, blandt andet fortælle, at flygelet i Samlingssalen er en gave fra Høyer/Hesseldahl-Fonden, der giver nye muligheder for at opleve klassisk musik på skolen.

Derefter blev der budt velkommen til aftenens kunstnere, sopranen Helene Hvass Hansen og pianisten Ulrich Stærk, der aften igennem guidede det lydhøre publikum gennem musikprogrammet.

Ulrich Stærk, der er en af Danmarks mest benyttede akkompagnatører og koncertpianister, lagde ud med tre temperamentsfulde præludier fra Gershwins 'Rhapsody in Blue', der blev udsat for en følsom fortolkning.

Herefter forendes de to musikere i bl.a. Gershwins 'Summertime' og opera-arierne 'Quando m'en vó' (Musettes vals fra Puccinis La Boheme), 'Je veux vivre' (Juliettes vals af Gounod) samt 'Glitter and be gay' (Bernstein)

Tapas på menuen
Sejergaardsskolen fortæller, at Helene Hvass Hansen sang utroligt smukt og medlevende og med masser af mimik, dramatik og humor, så tilhørerne i den grad blev inddraget i operaens mange følelser og musikalske facetter.

Musikken var dog ikke det eneste publikum blev trakteret med onsdag aften på Sejergaardsskolen.

I pausen kunne koncertgæsterne således nyde et overflødighedshorn af tapas i foyeren, alt sammen forberedt af skolens kok, Kasper Henriksen, der modtog mange rosende ord undervejs.

Ønskekoncert
Efter pausen var det tid til ønskekoncert, hvor der fra en hat med tilskuerønsker blev trukket titler på klassiske klaverstykker, som Ulrich Stærk skulle spille. Det blev blandt andet til fortolkninger af nævnes så store klaverstykker som bl.a. 'Für Elise' og 'Elvira Madigan'.

Dernæst var det Helene Hvass Hansens tur til at brillere med publikumønsket, Puccinis 'Oh mio babbino caro.

Aftenens individuelle og fælles præstationer fik mod slutningen publikum til at rejse sig og kvittere med langvarige klapsalver, hvilket til gengæld udløste ekstranummeret 'You'll never walk alone'. Der afrundede Sejergaardsskolens første rent klassiske koncert.

Næste gang skolen igen har musik programmet er den 25. maj, hvor crooneren Bobo Moreno, lægger vejen forbi skolen.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk