28. februar 2021
Connie B. Jensen (S) peger på, at stress i dagligdagen med job og familielivet afholder mange kvinder fra at stille op til kommunalvalg. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Connie B. Jensen (S) peger på, at stress i dagligdagen med job og familielivet afholder mange kvinder fra at stille op til kommunalvalg. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun hver fjerde kandidat til valg er kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun hver fjerde kandidat til valg er kvinde
Lejre KV17 - 13. oktober 2017 kl. 10:51
Af Agnete Vistar

Blot 20 ud af 81 opstillede kandidater i Lejre Kommune til kommunalvalget den 21. november er kvinde. De store partier har ikke været i stand til at mobilisere ret mange kvinder, og i samtlige 13 partier eller lister er det store flertal mænd, bortset fra Alternativet, hvor to ud af tre kandidater er kvinder, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

Socialdemokratiet har blot tre opstillede kvinder ud af 14. SF blot to ud af 12. Og Venstre har kun fem ud af 17; til gengæld er de to først opstillede på Venstres liste kvinder.

Connie B. Jensen, der er formand for Socialdemokratiet i Lejre og opstillet som nr. 4 på partiets liste, peger på en stressfaktor som årsag til, at kvinderne vælger lokalpolitik fra. Især har kvinder i 40'erne rigtigt travlt med børn, familie og job, og ofte også lokalt foreningsliv.

- Man skal træffe et alvorligt valg som kvinde, hvis man vil gå ind i politik, og sige til sig selv: det her interesserer mig voldsomt! siger Connie Jensen.

Lotte Greve på 40, der stiller op for første gang og som med en placering som nr. 6 på Venstres liste har god chance for at blive valgt, har trods job og familie mod på at investere megen energi i at gøre en forskel som politiker. Netop fordi hun synes, at de fleste politikere har haft svært ved at sætte sig ind i unge børnefmiliers situation, har hun valgt at gå ind i politik.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk