17. oktober 2019
Sherin Khankan holder foredrag i Pangæa. Arkivfoto
Sherin Khankan holder foredrag i Pangæa. Arkivfoto
Foto: MARIA HEDEGAARD/Scanpix Nordfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor går piger hen, når de udsættes for psykisk vold?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor går piger hen, når de udsættes for psykisk vold?
Kultur - 06. marts 2015 kl. 09:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Religionssociolog Sherin Khankan holder foredrag i klub Pangæa lørdag den 7. marts kl. 14, og temaet er: 'Hvor går piger og kvinder hen, når de udsættes for psykisk vold?

Sherin Khankan er leder af Exitcirklen - 'Nej til psykisk vold og social kontrol' og her har man oprettet Danmarks første samtalegruppe for piger og kvinder som er eller har været udsat for psykisk vold og social kontrol. Psykisk vold udgør et omfattende samfundsproblem og forekommer inden for alle miljøer, religioner, samfundslag og kulturer.

Alligevel har piger og kvinder, der udsættes for psykisk vold, ofte ingen steder at gå hen udover de etablerede krisecentre, som er overfyldte og som kvinder ofte først vover at opsøge som den absolut sidste nødløsning og kun hvis de udsættes for massiv fysisk vold eller psykisk tortur.

Exitcirklen er primært tænkt som et forebyggende projekt, men bliver i dag også benyttet af piger og kvinder som har været på krisecentre og/eller som har undslippet den psykiske vold i et parforhold, ægteskab eller i barndommen.

Exitcirklen tilbyder forebyggende og genopbyggende samtalegrupper på Nørrebro og i Århus rettet mod psykiske voldsofre. Herved dækker projektet en indsats som ikke findes i dag i Danmark. Samtidig dækker Exitcirklen et specifikt behov hos en målgruppe som har vanskeligt ved at finde tilbud i kommunerne og som ingen steder har at gå hen.

I Pangæa vil Sherin Khankan komme ind på: 'Hvad er psykisk vold, social kontrol og religiøs social kontrol?' og 'Hvordan tackler vi psykisk vold?'

Pangæa har adresse på Femkanten I 11. Blåkildegård, 2630 Taastrup.