18. oktober 2018
Der er mulighed for at se Mosede Fort fra oven. Foto: Steen Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Der er mulighed for at se Mosede Fort fra oven. Foto: Steen Pedersen
Foto: Steen Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luft under vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luft under vingerne
Kultur Vestegnen - 09. oktober 2015 kl. 10:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hele perioden fra lørdag den 10. oktober og frem til søndag den 18. oktober, hvor mange holder efterårsferie, er der mange aktiviteter på museet på Mosede Fort. Her vil både være noget for pilfingre, for de videbegærlige og for vovehalsene.

Museet sætter særligt fokus på, hvordan den moderne teknologi for hundrede år siden ændrede måden at føre krig på. Nu var det ikke kun til lands og på vandet, man førte krig, men også i luften og under havet.

Man kan komme med på børnerundvisning i kasematten og høre om zeppelinere og Den Røde Baron, når der fortælles om luftkrigen under 1. Verdenskrig.

Lav en zeppeliner
I museets værksted kan børn selv prøve kræfter med aerodynamikken, når de laver deres egne mini-zeppelinere, som de kan tage med hjem bagefter. Se hvordan papir og balloner kan blive til en flot zeppeliner, der næsten ligner den tyske zeppeliner, der under 1. Verdenskrig blev observeret ude i Køge Bugt lige uden for Mosede Fort.

I 1917 fløj en dansk pilot over Mosede Fort og konstaterede, at kanonstillingerne skulle skjules bedre, hvis en overflyvende fjende ikke skulle få øje på kanonerne. På de to søndage, den 11. og den 18. oktober, har man selv mulighed for at se Mosede Fort fra oven, når fortet får besøg af en helikopter. Der er her en unik mulighed for at købe en billet til en flyvetur. Der er plads til op til tre passagerer ad gangen, en rundflyvning varer cirka fem minutter og koster 350 kroner pr. person. Børn under 10 år må kun flyve med ifølge med en voksen.

Vind en helikoptertur
Hvis man besøger museet i løbet af ferien, så vil der desuden være mulighed for at være med i konkurrencen om at vinde en tur for tre personer i helikopteren søndag den 18. oktober.

Der er meget mere information om priser og åbningstider på www.danmark1914-18.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk