22. januar 2018
Det var for at forsvare en afghansk piges ære, at fire mænd trængte ind i en kollegielejlighed i Ringen i Køge den 11. januar 2010 for at tæske en ung mand. De tre af gerningsmændene blev dømt i 2011. Torsdag faldt hammeren over den fjerde, som efter overfaldet flygtede til Belgien under falsk navn. Den i dag 27-årige mand idømt et års fængsel for grov vold. Foto: Katrine Wied
Det var for at forsvare en afghansk piges ære, at fire mænd trængte ind i en kollegielejlighed i Ringen i Køge den 11. januar 2010 for at tæske en ung mand. De tre af gerningsmændene blev dømt i 2011. Torsdag faldt hammeren over den fjerde, som efter overfaldet flygtede til Belgien under falsk navn. Den i dag 27-årige mand idømt et års fængsel for grov vold. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsmands mor om offer: Han ville ødelægge min datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsmands mor om offer: Han ville ødelægge min datter
Køge - 17. marts 2017 kl. 13:45
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 27-årige mand med afghansk afstamning var den fjerde gerningsmand, der om aftenen den 11. januar 2010 trængte ind i en kollegielejlighed hos en i dag 29-årig mand, hvor offeret blev slået, sparket og overhældte med kogende vand. Det fastslog Retten i Roskilde torsdag, hvor den 27-årige mand blev idømt et års fængsel og udvist af Danmark, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Efter syv år på flugt for grov æresvold: Kone afslørede ham

Den 27-årige mand har gennem hele retssagen nægtet sig skyldig, og han og hans forsvarer Anders Boelskifte ankede dommen på stedet.

Den 27-årige mand nægtede, at han havde været til stede i lejligheden, og forklarede, at han kun var flygtet til Belgien for at undgå at blive uskyldig dømt. Den 27-årige mand har siden 2010 fået asylophold under et falsk navn i Belgien og har stiftet familie og fået arbejde der.

Retten valgte dog at tro på offerets forklaring og smed den tiltaltes forklaring til side som utroværdig.

Torsdagens retsmøde gav endvidere et dybere indblik i det afghanske miljø og de hændelser, der førte til afstraffelsen af den 29-årige mand. Det skete, da den tiltaltes bror og mor afgav forklaring i retten.

Her forklarede moren, at hun var oprørt over, at den 29-årige mand, der den gang var 22 år, chattede med hendes datter over Facebook. Det var i stærk modstrid mod det adfærdskodeks, som hersker i det afghanske miljø, fortalte hun gennem en tolk.

- Han ville ødelægge min datter. Som om han ville lokke hende. Det med at have en kæreste er ikke noget, som er særlig udbredt. Jeg ønskede, at han skulle komme og fri til min datter, når han opførte sig på den måde. Og hvis han kom og bad om hendes hånd, ville det være ok, men det gjorde han ikke. Han mente det åbenbart ikke på den måde, alligevel fortsatte skriverierne.

- Jeg ville gerne have, at min datter skulle være lykkelig. Derfor kontaktede jeg ham for, at han skulle gøre alvor af det. Men han sagde, at han ikke ønskede det på den måde. Dermed ville han komme til at ødelagde vores families navn og min datters liv, sagde den tiltaltes mor, der på et tidspunkt under efterforskningen i 2010 var sigtet i sagen. En sigtelse, som politiet angiveligt har opgivet igen.

De to familier kender hinanden og er langt ude også beslægtede via ægteskab.

Moren lagde videre op til, at det kun var den søn, der allerede blev dømt i sagen i 2011, der var med til afstraffelsen i lejligheden. Samme spor fortsatte den tiltaltes bror i, da han afgav sin vidneforklaring.

- Vi afghanere kender vores regler og kultur. Den måde, han havde kontakt med min søster, var ikke i orden. I vores tradition er man ikke kærester. Jeg tog derfor over og fortalte ham, at sådan gør man ikke. Men bagefter ringede han til vores hjemmenummer og ville tale med min søster. I vores kultur går man til familien og beder om hendes hånd. Man ringer ikke bare og spørger, om man må tale med hende. Det var over min grænse, sagde broren

I 2011 fik broren, der dengang var 19 år, halvandet års fængsel en betinget udvisning af Danmark. De to andre gerningsmænd på den gang 17 og 20 år blev idømt henholdsvis to og et halvt års fængsel og tre års fængsel og en betinget udvisning af Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk