10. august 2020
Mandag på Søndre Havn i Køge havde boligudvikleren Bonava gang i to maskiner på samme tid, der bankede spunspæle i jorden. Det resulterede i en overskridelse af kommunens støjgrænse for området. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Mandag på Søndre Havn i Køge havde boligudvikleren Bonava gang i to maskiner på samme tid, der bankede spunspæle i jorden. Det resulterede i en overskridelse af kommunens støjgrænse for området. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed overskrider støjgrænse: Skal sætte arbejdstiden ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed overskrider støjgrænse: Skal sætte arbejdstiden ned
Køge - 04. juli 2018 kl. 15:01
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligbyggeriet på Søndre Havn i Køge har de seneste mange måneder mødt markant kritik fra naboer til byggeriet, der klager over støj, rystelser og revner i husene. Mandag i denne uge var DAGBLADET forbi beboerne på Strandpromaden for at lytte til deres kritik, og på sin vis har de nu fået delvist ret i deres klager over støj. Det er nemlig kommet frem, at boligudvikler-firmaet Bonava netop mandag støjede mere end den tilladte støjgrænse på 70 dB.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

Konkret er det byggeområdet SH2-2, der er en del af det store boligbyggeri på Søndre Havn, hvor Bonava har haft to rambuk-maskiner til at banke spunspæle i jorden på samme tid. Ifølge forvaltningschef i Køge Kommune Torben Nøhr overskred firmaet mandag støjgrænsen med i hvert fald 5 dB. Herefter kontaktede man Bonava.

- Vi accepterer ikke, at de overskrider støjgrænsen, og i morgen (onsdag, red.) og torsdag må Bonava ikke ramme spuns otte timer om dagen. I stedet er det højest fem timer om dagen, for deres arbejde er for støjende til at arbejde hele dagen, understreger Torben Nøhr.

Derfor vil Bonava i dag og i morgen nedsætte arbejdstiden og foretage pæleramning i tidsrummet klokken 8-13, oplyser virksomheden, der samtidig slår fast, at man fredag og fremover vil gå ned til kun at bruge én rambuk-maskine.

- Herefter pælerammes med en maskine indenfor tidsrummet klokken 8-16. Bonava forventer, at nedramningen af pæle på byggefelt SH2-2 er afsluttet ultimo august, fortæller direktør Claus Skytte i et skriftligt svar.

Beklagelige gener

Hos forvaltningen i Køge Kommune ser man overskridelsen af støjgrænsen som en enkeltstående hændelse, og derfor har man besluttet, at episoden ikke får yderligere konsekvenser for Bonava, så længe virksomheden ændrer adfærd.

- Støjen mandag har ikke været decideret sundhedsskadelig, og det er første gang, at støjgrænsen er overskredet i området. Men det har selvfølgelig betydet yderligere gener for borgerne, siger Torben Nøhr.

Hos Bonava beklager man overskridelsen.

- I forbindelse med at vi har anvendt to pæleramningsmaskiner, er der desværre i intervaller mandag sket en overskridelse af Køge Kommunes støjkrav til byggeriet. Vi beklager de gener, det måtte have medført for naboerne, skriver Claus Skytte.

Han understreger derudover, at den nedsatte arbejdstid onsdag og torsdag ikke får betydning for den overordnede tidsplan for byggeriet.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk