24. juni 2019
Muligheden for at opføre fire vindmøller på havnemolerne skræmmer fortsat beboerne på Søndre Havn i Køge. S har ikke taget stilling til sagen endnu. Temaet blev drøftet mandag aften ved et debatmøde, hvor omkring 150 borgere fra især Strandengen, Strandparken og Havblik deltog. Foto: Anders Ole Olsen
Muligheden for at opføre fire vindmøller på havnemolerne skræmmer fortsat beboerne på Søndre Havn i Køge. S har ikke taget stilling til sagen endnu. Temaet blev drøftet mandag aften ved et debatmøde, hvor omkring 150 borgere fra især Strandengen, Strandparken og Havblik deltog. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vindmøller på molerne er stadig i strid modvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmøller på molerne er stadig i strid modvind
Køge - 15. januar 2019 kl. 15:06
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Havde vi vist, at der var hensigt om måske at opføre disse vindmøller, havde vi aldrig købt vores lejlighed, konstaterede en beboer med adresse på Havblik på Søndre Havn, da vindmøller som det sidste tema blev drøftet mandag aften ved et debatmøde på Tapperiet i Køge.

arrow Læs også: EL ærgrer sig over farvel til mole-vindmøller: - Det gør det svært

- Og jeg vil vove den påstand, at de mange borgere, der endnu ikke er flyttet hertil, vil tænke det samme. Så kan man tale om vigtigheden af underføring, ny institution og meget andet; det har ikke samme betydning, vil jeg påstå, sagde manden videre til et spredt bifald fra mange af de andre mødedeltagere.

Og det virkede umiddelbart til, at denne udlægning var repræsentativ blandt de mange debatlystne beboere fra Søndre Havn, som var til stede på mødet, skriver DAGBLADET.

Vindmølledrøftelsen fandt blandt andet sted på baggrund af, at Socialdemokratiet ikke endeligt har taget stilling til, hvad de skal mene om muligheden for at etablere fire vindmøller i 150 meters højde på molerne ved havnen. Men Marie Stærke noterede med kommentaren, »jeg hører, hvad I siger,« at hun vil tage beboernes bekymringer med sig videre.

- Mit personlige mål, og det vigtigste for mig, er at få Co2-udledningen bragt ned. Og her ved vi, at kystnære vindmøller længere ude i vandet end ved molerne vil give den største effekt. Men vi ved ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre at etablere vindmøller der. Og er det eksempelvis muligt at bidrage i fællesskab med andre kommuner til at etablere havvindmøller, hvor vi som kommune køber en slags andel? Alt det skal vi også have større overblik over, før vi i Socialdemokratiet afgør, om vi skal genere Søndre Havns beboere med vindmøller på molerne, sagde borgmesteren på mødet.

arrow Socialdemokratiet lukker døren for planer om mole-vindmøller
13. februar 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 12:58
arrow Politisk blæst: Bred modstand mod møller på molerne
19. januar 2019 kl. 10:02 Opdateret: kl. 15:32
arrow Kommune vil spille en rolle i stor havvindmøllepark
19. januar 2019 kl. 06:11 Opdateret: kl. 17:53

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk