14. december 2018
Broadway hittet »ELF The Musical« er fyldt med juleeventyr og er en af årets store nyheder i Tivoli.                                                  Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Broadway hittet »ELF The Musical« er fyldt med juleeventyr og er en af årets store nyheder i Tivoli. Pressefoto
Foto: GAB photography
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vind billetter til Juletivoli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vind billetter til Juletivoli
Køge - 14. november 2017 kl. 14:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Tivoli for 24. gang tager hul på den klassiske nedtælling til juleaften, bliver det med premiere på et nyt jernbanetema. Gæsterne kan nu besøge Hjulkøbing, der erstatter alpebyen på Plænen. Årets anden store nyhed er Broadway hittet »ELF The Musical«, som er fyldt med juleeventyr. Den nyåbnede Tivoli Food Hall i Tivoli Hjørnet bidrager også til fornyelse af Jul i Tivoli, der kan opleves fra 18. november til og med Nytårsaften.

»Tivoli bliver aldrig færdig«, sagde Tivolis grundlægger, Georg Carstensen, tilbage i 1845. Med de store

millioninvesteringer i det nye jernbanetema og åbningen af Tivoli Hjørnet herunder også Tivoli Food Hall med knap 20 spisesteder cementerer Carstensens Have i København visionen om løbende fornyelser og traditioner.

Det nye jernbanetema er frit inspireret af tiden omkring 1900-tallet, hvor togbaner var det nyeste nye i Europa og Danmark. H.C. Andersen var blandt de udvalgte, som havde fået en togtur og sammenlignede det med at flyve. Han forstod nu trækfuglenes flugt. Helt så voldsomt bliver det ikke i Tivoli. Det nye togtema på Plænen består af en hyggelig, gammel stationsbygning, hvor man kan få varmen og lidt at spise og drikke. Ventesalen indrettes med toginteriør fra forskellige epoker i jernbanehistorien. Langs med Plænen står »togene« med lokomotiv og vogne, der har hentet inspiration fra damptogenes æra.

Hver vogn er en bod, som man kender det fra Tivoli: én sælger godter, én sælger gaver, én sælger mad, - og en af dem er en DSB-bod, hvor man blandt andet sælger flotte, gamle togplakater. I området mellem togene er der små forlystelser.

Nye sneklædte handelsboder med et twist af jernbanestemning vil rage op i Haven og bidrage til juleoplevelsen. Haven vil være pyntet op med masser af nyt Tivoli-lys, og tusindvis af julekugler og grantræer. Der vil fortsat være mekaniske nisser. Julemanden vil udover at bo på Pantomimeteatret også komme forbi Jernbanestationen.

Tivolis design director Jacob Helenius siger:

- Vi har i år sat os for at nytematisere Plænen. Julen er familiernes fest, hvor traditioner overbringes fra generation til generation. Julemand, nisser, juletræ, julemad og julelys er faste bestanddele i den danske jul. En stor del af årets juleoplevelse er også, at vi rejser på kryds og tværs af Danmark for at være sammen. Den stemning, forventning og fællesskabsfølelse de fleste har før juleafrejsen har vi ønsket at ramme med det nye jernbanetema. Alle sanser kommer i brug, hvor vi forener fornyelser med traditionel dansk jul.

Efter mange års tilløb står det nye 6000 kvadratmeter store Tivoli Hjørnet endelig klar til at modtage gæster. Tivoli Hjørnet består blandt andet af to restauranter, café, designbutik og en udvidelse af Nimb Hotel. Sidst men ikke mindst får København et nyt mødested i form af Tivoli Food Hall. Alle kan benytte sig af madmarkedet med nøje udvalgte madstader, der glæder sig til at vise, hvordan de kan forsøde gæsternes ganer med alt fra økologiske kyllinger til michelinkokkes svar på grillmad samt mexicanske lækkerier, håndbrygget øl og sunde sager fra Island.

Der er tre gange to billetter at vinde til dem, der kan svare rigtigt på spørgsmålet: Hvad hedder Tivolis nye mødested?

Send dit svar til koege.konkurrence@sn.dk - skriv »Tivoli« i emnefeltet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk