20. januar 2019
400170685-4928x3264ma
Foto: Tanya Stolyarevskaya/Shutterstuck
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt dyre grill-spyd: Koster bøde på 5000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildt dyre grill-spyd: Koster bøde på 5000
Køge - 07. august 2018 kl. 12:28
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det havde været væsentligt billigere, hvis tre unge mænd havde købt deres kyllingespyd på den lokale grillbar. Nu koster grillmenuen dem en bøde for at overtræde afbrændingsforbuddet, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Hurtige butikstyve stak af med cigaretter

Tre unge mænd fra Køge blev mandag aften klokken 20.57 afsløret med en engangs-grill på Søsvinget ved søen bag produktionsskolen i Køge. Her var de i færd med at grille nogle kyllingespyd, da politiet fik en anmeldelse.

På grund af afbrændingsforbuddet, der også forbyder brug af grill uden for brandsikkert underlag, blev de tre derved sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet.

De tre unge er 16, 17 og 21 år. De kan nu se frem til en klækkelig bøde. Overtrædelse af afbrændingsforbuddet koster nemlig som udgangspunkt 5000 kroner.

- Den unge mand på 21 år vil få fuld takst, fordi han er over 18 år. Det er en stor bøde, men når man har indført det, er det fordi, man vurderer, at der er langt større risiko end til hverdag, hvor alt er grønt og frodigt, siger pressetalsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De to unge mænd på 16 og 17 år slipper billigere på grund af deres alder.

- Er man under 18 år, reduceres bødetaksten generelt. Uanset, om du kører uden lys på cyklen eller andet, blive du tilgodeset takstmæssigt, fordi de færreste under 18 år har en normal indkomst, forklarer Martin Bjerregaard.

Hvis man er over 18 år og har en særlig lav indtægt, kan man søge om at få bøden nedsat. Det kræver, at ens årsindtægt på gerningstidspunktet ikke overstiger 168.000 kroner.

Forældrene til de to unge under 18 år blev efterfølgende underrettet om sagen mod deres børn, oplyser politiet.

arrow Fjerde gang uden kørekort: Nu ryger bilen
07. august 2018 kl. 12:13 Opdateret: kl. 12:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk