25. februar 2021
Det har knebet med at tiltrække publikum til Vikingeborgen siden arkæologerne pakkede deres værktøj sammen og dækkede udgravningerne til igen. De næste to år vil Vikingeborgen være helt lukket. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det har knebet med at tiltrække publikum til Vikingeborgen siden arkæologerne pakkede deres værktøj sammen og dækkede udgravningerne til igen. De næste to år vil Vikingeborgen være helt lukket. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingeborgen lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeborgen lukker
Køge - 25. januar 2021 kl. 16:32
Af Torben Thorsø

Vinteren igennem holder Vikingeborgen ved Borgring lukket, men der vil heller ikke blive åbnet op, når sommeren vender tilbage.

Det skyldes til dels det beskedne fremmøde i sommeren 2020, hvor der kun var cirka 3000 besøgende.

Men hovedsageligt, at Museum Sydøstdanmark bruger mange kræfter på den attraktion, der skal skabes på Vikingeborgen - et projekt, der forventes at stå færdig i 2023-2024.

- Vi ønsker simpelthen at give en god oplevelse og det kan vi først når vi åbner attraktionen, siger museumsdirektør Keld Møller Hansen og fortsætter:

- I stedet åbner vi en ny vikingeudstilling på Køge Museum, der tænkes som en del af Vikingeborgen Borgring og som også skal formidle processen, ideer og så videre frem mod realiseringen.

Der vil nemlig stadig være fokus på det opsigtsvækkende fund af Borgring i forbindelse med en særlig oplevelsesudstilling, der skal skabes på Køge Museum.

Her skal der etableres en udstilling af spændende vikingegenstande, fundet på Køgeegnen, som kan hænge tæt sammen med Vikingeborgen og samtidig fortælle om processen med at gøre borgen til UNESCO-Verdenskulturarv og ikke mindst til en attraktion i sig selv.

Vikingeudstillingen vil blive den ny oplevelsesudstilling, som erstatter oplevelsesudstillingen Krudtbrødre.

Det er meningen, at den nye udstilling på Køge Museum skal være klar i anden halvdel af 2021, oplyser Museum Sydøstdanmark.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk