19. oktober 2018
Fem politikredse på Sjælland holder torsdag stor øvelse, hvor man træner håndtering af voldelige demonstranter. Betjentene træner også i, hvordan man rydder et besat hus. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fem politikredse på Sjælland holder torsdag stor øvelse, hvor man træner håndtering af voldelige demonstranter. Betjentene træner også i, hvordan man rydder et besat hus. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Vild »demonstration« går amok - se hvorfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Vild »demonstration« går amok - se hvorfor
Køge - 30. november 2017 kl. 16:08
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brændende nødblus, kampklædte betjente med tungt udstyr og masser af ballade og vrede tilråb. De fem politikredse på Sjælland er torsdag på øvelse i Køge, hvor betjentene skal træne, hvordan de håndterer voldelige optøjer i forbindelse med demonstrationer og besættelse af huse.

Midt- og Vestsjællands Politi, Københavns Politi, Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi og Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi holder en gang om året en særlig samtræningsøvelse med flere hundrede deltagere.

- Vi træner forskellige politi-taktiske principper. Der er forskel fra år til år på, hvad vi lægger vægt på. I år træner vi det, vi kalder civil urolighed. Her træner vi blandt andet, hvordan vi håndterer optøjer i forbindelse med en demonstration og et større antal anholdte, så både politiet og de anholdte bliver behandlet bedst muligt og på den mest skånsomme måde, siger øvelsesleder Michael Hvid fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Øvelsen foregår blandt andet på en virksomhed i Køge, hvor en del af betjentene spiller uromagere, der har besat en tom bygning.

- Når vi laver den slags indsatser, er udgangspunktet altid mindst mulig magtanvendelse. I dag er øvelsen som taget ud af det virkelige liv, hvor der er anmeldt en lovlig demonstration, men så kommer der en moddemonstration, hvor der sker forskellige uforudsete ting. Netop som politifolkene tror, at demonstrationen er opløst, kommer der for eksempel en ny melding om, at nogen af demonstranterne har besat et hus, der nu skal ryddes, forklarer Michael Hvid.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk