18. december 2018
Det er vigtigt for Dykkertjenesten at benytte den isede sø i Kimmerslev til at øve redningsaktion, hvis uheldet skulle ske. Foto: Jesper From
gallery icon

Se billedserie

Det er vigtigt for Dykkertjenesten at benytte den isede sø i Kimmerslev til at øve redningsaktion, hvis uheldet skulle ske. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Dykkere gik gennem isen - med vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Dykkere gik gennem isen - med vilje
Køge - 22. februar 2018 kl. 09:35
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre dage i træk har man ved Kimmerslev Sø kunne se det helt store beredskab fra Falcks Dykkertjeneste. Og selv om, det kun var på øvelse, så ligger der stor alvor bag øvelsen.

Der er kommet 5-6 centimeter tyk is på søen. Alt for lidt til at man skal vove sig ud på isen, men nok til at dykkertjenesten kunne udføre nogle meget vigtige redningsøvelser.

For desværre er der fortsat dumdristige mennesker, som tro at de kan »gå på vandet«, eller tror at de er så lette, at de da sagtens kan løbe på skøjter på en isfrossen sø, selvom islaget er tyndt.

Til al held hører det til sjældenhederne, at Dykkertjenesten må rykke ud for at redde liv.

Dykkerøvelserne bliver foretaget hvert år. Men nu er det ikke hvert år, at vejret arter sig i Danmark, så der kan bankes hul på isen og dykkes.

Da isen på Kimmerslev Sø som sagt ikke er så tyk endnu, så benyttede Dykkertjenesten en såkaldt bananbåd, som kan glide henover isen.

Ved denne uges øvelse, bankede man to huler i isen i en afstand på omkring otte meter. Dykkernes opgave gik ud på at dykke fra hul til hul. Det kan måske lyde som en simpel øvelse. Men absolut ikke ufarlig og uvæsentlig.

Læs mere i DAGBLADET torsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk