25. marts 2019
KØS museum præsenterer nu udstillingen Transit, der fokuserer på den ventetid, der opstår når vi er på rejse. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

KØS museum præsenterer nu udstillingen Transit, der fokuserer på den ventetid, der opstår når vi er på rejse. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi venter hele vores liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi venter hele vores liv
Køge - 14. september 2018 kl. 14:48
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye udstilling på KØS museum tager fat i følelsen af at vente på noget, som man ikke altid ved, hvad er.

Det var flygtningestrømmen tilbage i 2015, der fik udstillingen på skinner, fortæller Sabine Dahl Nielsen, der er kurator på udstillingen:

- Som de fleste af os kan huske var det i september 2015, at mange flygtninge kom til Hovedbanegården. Det gav konflikter og forhandlinger i forbindelse med, at de faktisk blev smidt ud af Hovedbanegården. Jeg har tidligere arbejdet med konfliktteori og da jeg startede det her projekt op tænkte jeg, det ville være oplagt at tage fat i den oplevelse fordi det var, og stadig er, en af de mest omdiskuterede begivenheder i det offentlige rum. Derfor er Hovedbanegården blevet det konkrete afsæt til Transit-projektet.

Hun fortalte herefter, hvordan projektet var bredt ud til at dække de fleste mennesker i en moderne, vestlig verden.

- Vi rejser alle sammen, vi tager på arbejde på ferie, vi pendler og bliver meget frustreret, hvis det er for dyrt eller vi bliver forsinket. Det er priviligeret af rejse, men samtidig har vi jo også en tiltagende migration, der er meget tydeligt i mediebilledet. Transit arbejder lige præcis med forskellige typer af rejser og det, at vi gør det af forskellige årsager, på forskellige præmisser og vilkår.

Udstillingen på KØS Museum og de involverede lokationer kan opleves frem til den 10. februar 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk