19. december 2018
Både i Vilkestrup, hvor dette billede er fra, og i Lidemark er de lokale køgensere modstandere af at opstille nye og større vindmøller. Kritikken har fået Venstre i Køge til gå imod planerne om vindmøller på land. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Både i Vilkestrup, hvor dette billede er fra, og i Lidemark er de lokale køgensere modstandere af at opstille nye og større vindmøller. Kritikken har fået Venstre i Køge til gå imod planerne om vindmøller på land. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre siger nej til vindmøller på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre siger nej til vindmøller på land
Køge - 25. september 2018 kl. 15:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kritiske borgere i flere landsbyer og Christiansborg-politikernes planer om at skære ned på antallet af vindmøller på land har fået Venstre i Køge til at gå imod forslaget om at opstille vindmøller tre forskellige steder i Køge Kommune. Det fortæller gruppeformand Mette Jorsø (V) til DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: DN om vindmøller på molerne: - Jeg kan ikke se, hvordan de skulle genere

- Der ligger mange følelser i debatten om vindmøller, og vi har besluttet at følge partierne på Christiansborg, så vindmøllerne i stedet skal placeres ude på havet, siger hun.

De lokale planer om at opstille vindmøller i Juellund, Vilkestrup og på Køge Havn stammer fra forslaget til Kommuneplanen, der fra juni til september har været i offentlig høring. Planen skal skitsere de overordnede linjer over Køge Kommunes udvikling de næste 12 år.

I Venstre peger man på nogle af alle de mange høringssvar, der er sendt ind i forbindelse med forslaget til Kommuneplanen. En stor del af dem kommer nemlig fra kritiske og bekymrede borgere, som frygter de op til 150 meter høje vindmøller i deres »baghave«.

- Vi har ikke fået det hele endnu, men det er væltet ind med høringssvar om vindmøller, og borgerne er bekymrede omkring de ting, de ikke ved noget om. Vi mener kun, det giver mening at opstille vindmøller, de steder hvor borgerne også synes, det er en god idé, siger Mette Jorsø.

I stedet for bør Køge Kommune udvide på andre punkter for at reducere udledningen af CO2.

- Vi må kigge på de andre forslag i den Strategiske Energiplan og gå i krig med dem. For eksempel synes vi, at man bør gå »all in« på fjernvarme, for her er der i den grad noget at hente. Derudover ligger der muligheder i at samarbejde med virksomheder i forhold til overskudsvarme, pointerer Jorsø.

Læs hele historien med kommentarer fra de andre byrådspartier i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

arrow Vindmøller i modvind: Bred modstand mod møller på havnen
14. november 2018 kl. 16:02 Opdateret: kl. 15:19
arrow Borgermøde om vindmøller aflyst: - Byrådet har lyttet til os
05. oktober 2018 kl. 17:02 Opdateret: kl. 15:28
arrow Massiv modstand mod vindmøller ved landsbyer: S er også imod
03. oktober 2018 kl. 13:45 Opdateret: kl. 12:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk