29. maj 2020
Bjæverskov Medborgerhus er i fare for at lukke, da Køge Kommune har lagt op til at sælge ejendommen og grunden for at give plads til ældreboliger. Foto: Jens Wollesen
Bjæverskov Medborgerhus er i fare for at lukke, da Køge Kommune har lagt op til at sælge ejendommen og grunden for at give plads til ældreboliger. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: - Medborgerhuset skal have et andet sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: - Medborgerhuset skal have et andet sted
Køge - 28. september 2019 kl. 07:11
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som beskrevet i DAGBLADET Køge tidligere på ugen er der lagt op til, at Køge Kommune vil sælge sine ejendomme på Lidemarksvej 110 og 108 for at give plads til fremtidige ældre- og seniorboliger.

arrow Læs også: Medborgerhus skal have nyt hjem ved Skovbohallerne

I dag har Bjæverskov Medborgerhus hjemme i nummer 110, og et eventuelt salg af grunden og ejendommen vil betyde, at den lokale forening skal finde et nyt hjem. Ifølge Venstre har planen været på bordet i flere år

- Det har længe været et ønske fra mange sider, siden vi foreslog at gøre noget ved hjørnegrunden, og det kunne passende blive til seniorboliger eller rækkehuse, siger byrådsmedlem Ken Kristensen (V).

Han peger ligesom Erik Swiatek (S) på, at provenu fra et muligt salg af ejendommen efterfølgende kunne bruges til at bygge nye lokaler mellem Skovbohallerne, der både kunne huse medborgerhuset og andre lokale aktiviteter.

- I bund og grund handler det om at understøtte det lokale, understreger Venstre-politikeren.

Bedre lokaler på sigt

Hvorfor er det en god idé at lukke og sælge medborgerhuset?

- Bygningen er ikke i særlig god stand mere, og vi har vurderet, at der er et behov for ældreboliger i området og i nærmiljøet, siger Ken Kristensen og uddyber:

- Når det kommer til medborgerhuset, har de gang i et godt initiativ, og det skal endelige bare fortsætte. Hvis vi skal sælge grunden, skal vi finde et andet sted til dem, og det ville være oplagt at gøre det oppe ved de andre foreninger.

Nogle af de lokale vil gerne blive boende i medborgerhuset på Lidemarksvej. Hvad vil du sige til dem?

- Det har jeg fuld forståelse for, men vi må også huske på, at den aftale der blev indgået med foreningen ikke var permanent. Det har hele tiden været planen, at der skulle gøres noget bedre og flottere ved området på Lidemarksvej, siger Kristensen og fortsætter:

- Selvfølgelig har jeg respekt for medborgerhuset, men de ved godt, at vi vil dem det bedste, og nu finder vi forhåbentligt nogle bedre lokaler på sigt.

Har ikke lagt sig fast

Selvom både Erik Swiatek og Ken Kristensen peger på, at Bjæverskov Medborgerhus skal have nye lokaler, så fremgår det ikke af sagens dokumenter, at foreningen reelt kan se frem til nye lokaler. I stedet skriver forvaltningen, at medborgerhuset fremover vil kunne benytte Skovboskolen.

Ken Kristensen forklarer, at hvis medborgerhuset ender med at blive solgt, står der ikke en ny mellembygning ved Skovbohallen klar med det samme. Derfor er det tanken, at medborgerhuset og andre aktiviteter midlertidigt kan rykke til Skovboskolen.

En beslutning om at sælge ejendommen og efterfølgende bruge penge på at bygge nyt ved Skovbohallen skal først godkendes af byrådet. Her har Venstre og Socialdemokratiet tilsammen 16 mandater ud af 27 pladser i byrådet.

Kan I ikke bare vedtage det sammen med Socialdemokratiet, når nu I har flertal?

- Nu skal vi lige tale med de andre gruppeformænd. Vi har en interesse i, at alle synes, det er en god idé, forklarer Ken Kristensen.

Hvor sikkert er det, at der bliver bygget nye lokaler til Bjæverskov Medborgerhus?

- Selv med så god dialog, kan man aldrig være helt sikker. Det er ikke lagt fast, men der er en god chance for, at det sker. Jeg kan ikke forestille mig, at de andre partier ikke synes, det er en god idé, siger Kristensen.

Forslaget om at sælge Lidemarksvej 110 og 108 er en del af en større spareplan, der omhandler en »optimeret« brug af kommunens ejendomme. Forslaget er øjeblikket i høring.

arrow Skuffelse: Medborgerhus skal finde nyt hjem
12. oktober 2019 kl. 15:18 Opdateret: kl. 13:41
arrow Enige politikere siger farvel til populært medborgerhus
10. oktober 2019 kl. 14:37 Opdateret: kl. 12:37
arrow Lukningstruet medborgerhus kæmper videre: - Det vil være et kæmpe tab
28. september 2019 kl. 12:03 Opdateret: kl. 14:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk