13. juni 2021
Efter 33 år som først vicedirektør og siden direktør for Køge Handelsskole har Tim Christensen valgt at fratræde sin stilling ved udgangen af måneden. Han siger dog ikke helt farvel til skolen. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Efter 33 år som først vicedirektør og siden direktør for Køge Handelsskole har Tim Christensen valgt at fratræde sin stilling ved udgangen af måneden. Han siger dog ikke helt farvel til skolen. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velkendt direktør takker af men fortsætter arbejdet: - Jeg glæder mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Velkendt direktør takker af men fortsætter arbejdet: - Jeg glæder mig
Køge - 16. maj 2021 kl. 14:02
Af Simon de Visme

Efter et år med nedlukninger og virtuel undervisning er parkeringspladsen foran Køge Handelsskole atter tætpakket, og unge, glade studerende med fyldte rygsække og bærbare computere under armen myldrer ind og ud ad hovedindgangen.

Direktøren for handelsskolen har i mange år heddet Tim Christensen, og det hedder han fortsat. Dog kun indtil den 31. maj, hvor Christensen træder tilbage om frontfigur. En beslutning, der er kommet efter 33 år som først vicedirektør og siden direktør.

- Nu er jeg 68 år, og selvom jeg ikke føler mig gammel, så syntes jeg, det er tid til, at nye kræfter tager over. Der skal ske noget andet, siger Tim Christensen fra et af skolens mødelokaler, hvor der er udsigt til den førnævnte parkeringsplads.

Trods tankerne om sin alder og sit farvel til direktørposten, går Tim Christensen ikke på pension. I stedet skal han være en del af det tværgående arbejdsfællesskab Lederlab og handelsskolens eget Center for Diplomledelse. Her skal han sammen med alle sine samarbejdsrelationer fra alle årene udvikle uddannelsesmoduler og læringsforløb, der giver mening og kan anvendes konkret indenfor efteruddannelse.

Netop det og undervisning »brænder han allermest for«, fortæller direktøren, der dog går på nedsat tid.

En tid med dilemmaer

Helt tilbage i 1978 blev Tim Christensen ansat som timelærer på Køge Handelsskole, der dengang lå på Pedersvej, og i 1992 blev han direktør for skolen. Derfor kan han kigge tilbage på mange år og en lang periode som en del af et voksende Campus Køge og et spirende undervisningsmiljø.

Adspurgt om, hvad han vil huske bedst fra tiden, er dilemmaerne noget af det, han nævner først. Og det skal forstås på flere måder, forklarer direktøren.

- For det første er vi jo en selvejende institution, og jeg leder en organisation, der skal tjene penge til at finansiere bygninger og medarbejdere, men hver gang vi bliver lidt for dygtige til at tjene penge, sætter ministeriet bremsen i og tvinge os til at spare. Det er et mærkeligt dilemma, for vi kan aldrig løse det, og det er en problematisk måde at være på et marked, siger Tim Christensen.

Et andet dilemma, som har fyldt hans tilværelse på handelsskolen, er det kommercielle i forhold til uddannelseskulturen og fagligheden. På den ene side skal uddannelsen fremme elevernes læring og dyrke en sund uddannelseskultur, men på den anden side skal handelsskolen varetage både organisationens og regeringens interesse, forklarer Tim Christensen:

- Nogle gange har jeg været uenig med mig selv, fordi jeg har taget nogle beslutninger, som har været bedst for handelsskolen, men som har udfordret undervisningens kvalitet. På det punkt har jeg aldrig for alvor kunne være mig selv, for jeg har været nødt til at varetage organisationens interesser, selvom de nogle gange har været i modstrid med uddannelseskulturen.

Har været alene

Men hvilke aftryk har direktøren sat på Køge Handelsskole i de 33 år, han har været en del af ledelsen? Spørger man ham selv, fortæller Tim Christensen, at han altid har fået at vide, at han var god til at finde på nye idéer og tiltag.

- Det er nok et ry, jeg har haft, at jeg har været en innovativ sjæl, siger Christensen.

Han peger også på, at han har forsøgt at skabe en tryg arbejdsplads.

- Jeg har bestræbt mig på at være et ordentligt menneske. Jeg har for eksempel aldrig fyret nogen, fordi de var alvorligt syge. Og det handler både om nogle dybere værdier men også om nogle strategiske værdier, for vi har mange, som søger os og bliver her længe, selvom vi ikke har de højeste lønninger, påpeger Tim Christensen og uddyber:

- Det handler om at give folk friheden til at være dem selv og samtidig være der til at gribe dem, når de falder. På det punkt betyder fællesskab, tryghed og frihed meget for hver enkelt medarbejder.

- Hver eneste morgen har jeg stået op og glædet mig til at komme på arbejde. Jeg har altid haft gode medarbejder på alle niveauer, og dem kommer jeg uden tvivl til at savne, siger Tim Christensen.

Men har direktøren selv oplevet at have frihed, fællesskab og tryghed i sit mangeårige virke på handelsskolen? Christensen kommer frem til, at han faktisk ikke kan sætte hak ved alle tre, for selvom han har haft frihed i sit arbejde og har følt sig tryg, har den afgående direktør ikke altid følt sig som en del af fællesskabet.

- Nogle gange har jeg været alene, og man kan aldrig rigtig blive en del af fællesskabet eller få et autentisk forhold til nogen, som man kan »omorganisere« dagen efter. Her har der været grænser for, hvor langt jeg kunne gå.

Alligevel har han haft et godt liv på skolen, understreger Tim Christensen, og de i alt 43 år på handelsskolen vidner også om en gennemgående lyst til jobbet.

- Hver eneste morgen har jeg stået op og glædet mig til at komme på arbejde. Jeg har altid haft gode medarbejder på alle niveauer, og dem kommer jeg uden tvivl til at savne.

Ser frem til fordybelse

Afskeden med direktørpost betyder, at han kan undervise mere igen og »kommer tilbage til rødderne«, og det ser han frem til.

- Jeg glæder mig. Jeg brænder for at løfte, uddanne og yde konsulentbistand i et kommende arbejdsliv. Mennesker og organisationer skal lære noget, de kan bruge og herunder møde forskelligheden, pointerer Tim Christensen.

Han mener godt, man kan sammenligne undervisning og ledelse, for begge dele handler om at have et mål, kunne styre en proces og give en retning.

- Det glæder jeg mig til, og jeg ser frem til at få mere tid til at fordybe mig i undervisningen, organisationsudvikling og de mange perspektiver.

Taknemmelighed tilbage

At han i en alder af 68 år ikke har valgt at gå på pension, er ikke tilfældigt, for selvom arbejdsopgaverne skifter, er det vigtigt for Tim Christensen at holde sig i gang.

- Jeg kommer aldrig til at holde op med at arbejde, men det jeg kommer til at arbejde med, vil ændre sig. Først når mit helbred siger stop, vil jeg stoppe med at arbejde, siger han.

Som eksempel nævner Tim Christensen Hjerteforeningen i Køge. En forening, han for nylig blev valgt som næstformand til. Baggrunden for den indtræden skal blandt andet findes i, at direktøren for nogle år siden blev ramt af en blodprop.

- Jeg opdagede, hvordan systemet griber en og hjælper med motion, rådgivning og genoptræning, men jeg så også, hvor meget mere der kan gøres, så den taknemmelighed vil jeg gerne give tilbage, siger Tim Christensen, der om få uger kan sige farvel til direktørposten på Køge Handelsskole.

Til den tid afholdes der en udendørs reception for ham. Det sker mandag den 31. maj klokken 14-16.00 på Køge Handelsskole, Uddannelsesvej 20, hvor tilmelding er nødvendig af hensyn til den praktiske organisering samt overholdelse af alle Covid-19 regler. Tilmeldingen sker til Karina Stoumann på kas@khs.dk eller via telefon 2326 5441.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk