20. september 2021
Køge Kommune er ved første øjekast ved at anlægge et grønt bed på stationstovet. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Køge Kommune er ved første øjekast ved at anlægge et grønt bed på stationstovet. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandkunst kræver tålmodighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandkunst kræver tålmodighed
Køge - 30. juli 2021 kl. 16:13
Af Torben Thorsø

Henover sommeren er grønne planter skudt op i det store hul på stationstorvet i Køge og der er også kommet flere plastikslanger til - så man kunne tro, at kommunen var ved at anlægge et slags grønt bed med indbygget vandingssystem...

Men sådan hænger det selvfølgelig ikke sammen, for i hullet skal skulpturen »Vandkunsten« stå, så værket af billedkunstneren Pontus Kjerrman igen kan komme til ære og værdighed.

Skulpturen stod også på Torvet inden ombygningen og det er lidt af et kunststykke, at få den flyttet til en anden placering, når det skal gøres ordentligt og der selvfølgelig skal være vand i springvandet.

Det fortæller de på Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune.

Arbejdet med at få flyttet skulpturen er i første omgang blevet udskudt til, der var kommet ny belægning på både Stationstorvet og de omkringliggende gader - ellers kunne man risikere, at det arbejde ville skade fundamentet på springvandet.

Nu er belægningen lagt og planen er så, at stenhuggeren går i gang med at opstille Vandkunsten medio september.

Cirka en måned senere, når granitelementerne er opstillet og mørtelen er hærdet færdig, går bronzestøberen i gang med at montere figurerne. Det arbejde forventes at vare omkring tre uger. Endelig går der 1-2 uger med færdiggørelse og justering af vandteknikken - hvis vejret tillader det!

De vandslanger, der i øjeblikket stikker op af hullet er resultatet af VVS-arbejde med at trække vandrør til og i selve springvandet.

Forvaltningen oplyser, at der på et tidspunkt sandsynligvis vil være en officiel indvielse af springvandet, men det ligger endnu ikke fast, hvornår det i givet fald skal være.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk