21. maj 2019
Ølsemagle Mølle ligger kun et stenkast fra Skandinavisk Transportcenter, og det skaber bekymring hos Møllelaugets formand Arthur Holgerson.
Ølsemagle Mølle ligger kun et stenkast fra Skandinavisk Transportcenter, og det skaber bekymring hos Møllelaugets formand Arthur Holgerson.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usikker fremtid for Ølsemagle Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikker fremtid for Ølsemagle Mølle
Opdateret 12. juni 2013 kl. 13:46
Køge - 12. juni 2013 kl. 13:33
Af Jens Villemoes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ølsemagle: Til trods for en gennemgribende renovering går Ølsemagle Mølle en usikker fremtid i møde.

Møllen ligger midt i et område, der bliver inddraget i den kommende udvidelse af Skandinavisk Transportcenter. I forvejen er huse, der kun ligger et stenkast fra møllen revet ned foran for udvidelsen.

arrow Læs også: Ølsemagle Mølle maler godt igen

Hvad det betyder for møllen, har Møllelauget forgæves forsøgt at få afklaret i over et år.

- Vi ved stadig ikke, hvad der skal ske. Det er lidt frustrerende, og vi håber, at der snart kommer en afklaring. Der er ingen grund til at bruge tid og penge på at vedligeholde møllen, hvis den blot skal rives ned, siger møllelaugets formand Arthur Holgerson.

Det regner han dog ikke med sker, for det er Køge Kommune selv, der i sin tid finansierede møllens restaurering som et beskæftigelsesprojekt i midten af 80'erne. Han har dog heller ikke nogen illusioner om, at møllen får lov til at stå i vejen for transportcenterets udvidelse, så den ideelle løsning ville være én, hvor Ølsemagle Mølle blev inddraget i og overdraget til STC.

- Det er vi sådan set meget åbne over for i møllelauget, ikke mindst hvis det betød, at omkostningerne til vedligeholdelsen så blev betalt af STC, siger Arthur Holgerson.

Køge Fondens formand Søren Mathiesen mener, at det ville være en oplagt win/win løsning.

- På den måde binder man ny og gammel kulturhistorie sammen, og Ølsemagle Mølle kunne blive en smuk grøn plet midt Skandinavisk Transportcenter. Man kunne også forestille sig, at den blive del af nogle usædvanlige mødelokaler eller lignende, siger han.

Umiddelbart er Skandinavisk Transportcenters direktør positivt stillet over for tanken om at integrere møllen i STC.

- Jeg synes, det ville være en sjov gimmick at lade nyt og gammelt mødes i en grøn kile, men under forudsætning af, at det kan passes ind i planerne uden at ødelægge store arealer, siger STCs direktør Thomas Kampmann, der understreger, at det i sidste end er en politisk beslutning.

Hos SF er man klar til at ofre nogle kvadratmeter af transportcenteret for at bevare Ølsemagle Mølle.

- Jeg kan ikke se et problem i, at vi tager hensyn til møllen i udvidelsesplanerne. Jeg synes faktisk, det ville være fint, hvis vi havde en flot gammel mølle stående i et hjørne af transportcenteret, siger Torben Haack (SF)

jv

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk