27. september 2021
Der skal arbejdes hurtigt på Køge Rådhus, hvis tidsfristen skal nås. Foto: Christina Hilstrøm
gallery icon

Se billedserie

Der skal arbejdes hurtigt på Køge Rådhus, hvis tidsfristen skal nås. Foto: Christina Hilstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uret tikker: Deadline sætter borgerrådgiver-ønske under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Uret tikker: Deadline sætter borgerrådgiver-ønske under pres
Køge - 27. juli 2021 kl. 15:00
Af Mathias Klitgaard Selliah

En borgerrådgiver på handicapområdet, som både kan være en støtte til den enkelte borger, men også en hjælp til kommunen, har mødt opbakning fra flere lokale politikere.

Nu viser en deadline dog, at det skal arbejdes særdeles hurtigt.

I hvert fald, hvis Køge Kommune vil udnytte en pulje til borgerrådgivning på i alt 135 mio. kr. til en projektperiode på fire år, der er oprettet som resultat af Finansloven 2021.

Ansøgningsfristen for at søge pengene er allerede d. 11. august 2021 kl. 12, fremgår det af Bolig- og Planstyrelsens hjemmeside, som administrerer puljen.

Og den snarlige deadline overrasker flere parter i Køge.

Vil reagere

En af dem er Lissie Kirk (S), der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og medlem af Handicaprådet.

Hun vidste ikke, at puljen står til at udløbe den 11. august, men fortæller, at det giver anledning til at reagere.

- Vi begynder arbejdet i næste uge, så der er det oplagt, at vi kigger på sagen. Hvordan det konkret skal gribes an, har jeg desværre ikke et svar på lige nu, siger hun.

Lissie Kirk udtalte mandag til DAGBLADET, at hun endnu ikke vil sige ja eller nej til en borgerrådgiver, da hun mente, at det ville være at tage forskud på arbejdet med handleplanen for kommunens nyligt vedtaget handicappolitik.

Men udsigten til, at en »gratis« borgerrådgiver eller i hvert fald en økonomisk støtte til ordningen, måske glipper, får hende til at reagere.

- Jeg vil sige det sådan, at det er noget, som jeg vil tale med mine politiske kollegaer om. På den baggrund vil jeg selvfølgelig tage det op med forvaltningen, siger hun.

Lissie Kirk understreger dog, at hun ikke mener, at man kan forholde sig kritisk over for, at forvaltningen ikke har advaret om en deadline, da sagen om en borgerrådgiver ikke har været taget op politisk i kommunen endnu.

I støttepuljen er der afsat 30 mio. kr. i 2021 og 35 mio. kr. årligt i perioden 2022-2024.

Bekymret

En af de lokale politikere, som har talt positivt om at få en borgerrådgiver til Køge Kommune, er Anders Ladegaard Bork (DF), der er medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Han er nu nervøs for om tidsfristen kan nås.

- Jeg er bekymret for, om vi kan nå at ansøge om en borgerrådgiver inden fristen fra Bolig- og Planstyrelsen lukker. Det vil være en stor skam ikke at få del i disse puljemidler. Jeg håber, at Økonomiudvalget vil agere hurtigt, så vi kan få en ansøgning afsted, fortæller han og uddyber, at han har taget fat i sin gruppeformand Bent Sten Andersen (DF), som sidder i Økonomiudvalget, om den snarlige deadline.

Anders Ladegaard Bork mener godt, at handicapområdet senere kan få en borgerrådgiver, selvom kommunen ikke når deadlinen.

- Det tror jeg godt, at vi kan, men jeg synes, at det ville være ærgerligt at misse chancen. Nu kan vi få støtte i fire år, og der virker til at være mange, som er enige i at tilknytte en borgerådgiver. Det er lidt hul i hovedet ikke at udnytte muligheden, når man kan få tilskud eller sågar få en "gratis" borgerrådgiver, siger han og afslutter:

- Jeg håber, at Økonomiudvalget arbejder hurtigt, når de kommer tilbage efter sommerferien.

Ikke nævnt

En af de flere stemmer, som gav tommel-op til forslaget om en borgerrådgiver, var Jan Munk, der på vegne af Ældre Sagen, Faglige Seniorer og Seniorrådet ønskede ordningen udvidet til ældreområdet.

Han var heller ikke klar over, at støtteordningens ansøgningsfrist udløber den 11. august.

Tidligere på året havde organisationerne sendt et fællesbrev til byrådet om ønsket om en borgerrådgiver. Det resulterede i, at de blev inviteret til et møde hos borgmester Marie Stærke (S) i juni, men heller ikke her blev en tidsfrist nævnt.

- Nej, jeg vidste ikke, at deadlinen udløber i august. Der blev ikke oplyst til mødet, siger Jan Munk.

Forhåbning

En anden, som heller ikke var klar over tidsfristen i august er initiativtager til en borgerrådgiver på handicapområdet Nils Bo Hermansen, formand for Danske Handicaporganisationer i Køge.

- Det har jeg ikke været opmærksom på, og det er da rigtigt kedeligt, at det står sådan til nu, hvor vi lige pludselig er blevet tidspresset.

Han har dog en forhåbning om, at Køge Kommune alligevel kan nå at ansøge inden deadline.

- Jeg er meget positiv over for, at Lissie Kirk fortæller, at hun vil tale med sine kollegaer om det, siger Nils Bo Hermansen.

Ifølge formanden for Danske Handicaporganisationer i Køge, der også er medlem af Køge Kommunes Handicapråd, er der på tidligere møder blevet talt om støttepuljen.

- Det har ikke været et decideret punkt, men vi har nævnt i Handicaprådet, at der er en støttepulje, man kan søge til en borgerrådgiver, siger han og uddyber:

- Det undrer mig lidt, at forvaltningen ikke har undersøgt en deadline.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk