14. december 2017
Henrik Villadsen, direktør for Sjællands Universitetshospital Køge og Roskilde, har meddelt de ansatte, at der er ansættelsesstop, ingen vikarer og der er heller ikke penge til julefrokost eller deltagelse i forsker-konferencer. Foto: Jens Wollesen
Henrik Villadsen, direktør for Sjællands Universitetshospital Køge og Roskilde, har meddelt de ansatte, at der er ansættelsesstop, ingen vikarer og der er heller ikke penge til julefrokost eller deltagelse i forsker-konferencer. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Universitetshospital træder økonomisk bremse i bund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universitetshospital træder økonomisk bremse i bund
Køge - 25. september 2017 kl. 07:29
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællands Universitetshospital mangler 25 millioner kroner, som skal skaffes i løbet af de næste tre månders tid.

arrow Læs også: Spareøvelse får nu hospital til at aflyse flere operationer

Midlet er en kraftig opbremsning på stort og småt.

Der er indført ansættelsesstop, i hovedreglen må der ikke bruges vikarer, og de fastansatte må heller ikke kan dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde. Læger, sygeplejersker og andre andre kan også kigge langt efter muligheden for at deltage i konferencer og kurser, og der må ikke købes nyt inventar.

Selv julefrokosten er sløjfet.
- Dem, der sørger for, at hele huset kører rundt, bliver straffet mest, siger Susann Carlsen, sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant i Køge.

Sommeren over åndede alt økonomisk fred og ro.

- I slutningen af august får vi så lige pludseligt at vide, at økonomien er helt hen i vejret, og de planlagte lønforhandlinger skal aflyses, siger Susann Carlsen.

Indtil for få dage siden forventede Sjællands Universitetshospital, at sparekravet var 50 millioner kroner. For der var udsigt til, at 25 millioner kroner (en procent af budgettet), som universitetshospitalet havde i overskud i 2016, skulle afleveres i regionens kasse.

- Det undgår vi heldigvis, fordi Region Sjællands forretningsudvalg i mandags sagde god for, at vi må beholde det, vi overførte fra sidste år, siger Henrik Villadsen, direktør for Sjællands Universitetshospital.

Han forsikrer, at akutte og kræftsyge patienter fortsat behandles hurtigt og sikkert i Roskilde og Køge:

- Patienterne kommer ikke til at mærke det, vores stramme økonomiske kurs skal ikke gå ud over servicen for den enkelte, men der kan komme længere ventetid på elektive (planlagte, red.) operationer, siger Henrik Villadsen.

Neurologisk afdeling i Roskilde er som den eneste friholdt for vikar- og ansættelsesstop. Afdelingen ville ellers ikke kunne varetage ekstraopgaven med at behandle alle sårbare neurologiske patienter fra Slagelse Sygehus. 30. juni gav Styrelsen for Patientsikkerhed påbud imod, at Slagelse Sygehus kan behandle mennesker med tegn på epilepsi, hjerneblødning eller slagtilfælde.

arrow Sundhedsplatform og vikarstop kan blande giftig cocktail
24. september 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:21
arrow Universitetshospital træder økonomisk bremse i bund
23. september 2017 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk