25. marts 2019
Her er de unge ved at plotte en flygtnings spor ind fra Syrien og til Danmark. Det er som en del af udstillingen Transit, der snart kan ses på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Her er de unge ved at plotte en flygtnings spor ind fra Syrien og til Danmark. Det er som en del af udstillingen Transit, der snart kan ses på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge tog med på flugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge tog med på flugt
Køge - 06. september 2018 kl. 16:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På papiret er der ingen ben i at trække en rød streg, der går fra Syrien til Danmark - det er meget anderledes at tage turen på egne ben i virkeligheden. Det erfarede et hold elever i billedkunst på Køge Gymnasium, da de lavede et projekt til Den nye udstilling på KØS museum.

Transit hedder udstillingen, der blandt andet tager fat i den ufrivillige »venteposition« som flygtninge befinder sig i på vejen fra hjemlandet og til det land, hvor deres fremtid - måske - ligger. Her fik eleverne en øjevidneskildring fra den unge flygtning Ahmad, der har taget turen med sin familie og det var lidt af en øjeåbner for flere af de unge.

- Det var på en måde meget skræmmende, for vi fik virkelig et indblik i, hvordan andre kæmper for at overleve og har et helt anden liv end her i lille Danmark - hvor vi brokker os, bare det regner lidt, siger Julie Frandsen og Illuna Jensen fortsætter:

- Men det var også spændende at møde ham, for det var en stærk historie som også er inspirerende og meget rørende.

For KØS museum har det været en vigtigt at inddrage de unge, for at gøre dem til en aktiv del af processen og udstillingen.

De unge har været igennem et forløb, hvor de også har prøvet at se på byen, med andre øjne, som en flygtning eller en hjemløs ville se den.

De unges projekt er kun en enkelt del af hele udstillingen, der vil brede sig på flere platforme og i det offentlige rum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk