21. november 2017
Savas Pala, Deniz Ergin og Ahmad Al Shawi fra Ellemarken i Køge er i gang med at stable et løb for hele Køge på benene. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Savas Pala, Deniz Ergin og Ahmad Al Shawi fra Ellemarken i Køge er i gang med at stable et løb for hele Køge på benene. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge iværksættere vil sætte gang i køgenserne med motionsløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge iværksættere vil sætte gang i køgenserne med motionsløb
Opdateret 02. april 2017 kl. 13:01
Køge - 02. april 2017 kl. 12:03
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Syv unge drenge fra boligområdet Ellemarken i Køge etablerede for et halvt år siden deres egen mikrovirksomhed for at få et nyt motionsløb op at stå. Med hjælp fra Helhedsplanen og Mind Your Own Business er drengene nu herre over deres egen, lille virksomhed.

- Vi begyndte med at se på tidligere projekter, og vi blev inspireret af et løb på Amager, fortæller 15-årige Ahmad Al Shawi.

Oprindeligt startede de med en gruppe på ni drenge, men siden da er to faldet fra. I dag mødes drengene hver tirsdag eftermiddag og ofte flere gange om ugen, når der skal holdes møder med banken, sponsorer eller de guidende venturepilots. Drengene fortæller, at de kastede sig ud i projektet af flere forskellige grunde.

- Vi vil gerne se, hvordan det er at have sin egen virksomhed, for så kommer det ikke som et chok, hvis vi en dag starter en større virksomhed op, siger Deniz Ergin på 16 år.

Planen er, at »Run Koege Run« skal finde sted den 12. maj klokken 14.00, og på dagen får deltagerne mulighed for at løbe af tre forskellige ruter med hver deres længde: Tre en halv, fem og syv kilometer. Drengene fortæller, at det bliver borgmester Flemming Christensen, som skyder løbet i gang i Ellemarken, hvor der også vil være flere andre aktiviteter.

- Det skal være et løb for alle borgere i Køge. Derfor vil der også være både musik, hoppeborg, bålplads og mange andre ting, fortæller 15-årige Savas Pala.

Han påpeger, at løbet samtidig skal give borgerne i Køge et bedre billede af boligområdet.

- Vi håber at udbrede kendskabet til Ellemarken blandt folk og vise områdets positive side, siger Savas Palas.

Drengene er undervejs blevet støttet af såkaldte venturepilots - lokale erhvervsfolk, som guider de unge igennem forskellige faser af processen.

En af dem er advokat Jens Birk, som gennem Mind Your Own Business har hjulpet drengene fra Ellemarken med deres løb.

- Når man er en del af en virksomhed, er det vigtigt at acceptere, at man er en del af et hold, som skal lykkes med et fællesprojekt. De unge lærer, at de har forpligtelser, og det er med til at motivere dem, fortæller Jens Birk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk