22. oktober 2021
- Det er tre år siden, beslutningen oprindeligt blev taget, så jeg vil ikke sige, at det er hastet igennem. Om så forvaltningens plan er kommet lidt hurtigt, ved jeg ikke, men beslutningen blev effektueret sidste sommer, så vi er ikke foran tidsplanen. Vi er noget efter, konstaterer udvalgsformand Mads Andersen (K). Foto: Thomas Olsen
- Det er tre år siden, beslutningen oprindeligt blev taget, så jeg vil ikke sige, at det er hastet igennem. Om så forvaltningens plan er kommet lidt hurtigt, ved jeg ikke, men beslutningen blev effektueret sidste sommer, så vi er ikke foran tidsplanen. Vi er noget efter, konstaterer udvalgsformand Mads Andersen (K). Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undren efter kritik af elevflytning: - Det er svært at gøre noget rigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Undren efter kritik af elevflytning: - Det er svært at gøre noget rigtigt
Opdateret 23. september 2021 kl. 15:38
Køge - 23. september 2021 kl. 15:33
Af Simon de Visme

Efter flere års diskussioner og stridigheder er arbejdet med at lade elever fra specialskolen Holmehus overtage lokaler fra nærliggende folkeskole Holmebækskolen endelig sat i værks. Men spørger man sidstnævntes skolebestyrelse, sker udflytningen af Holmebækskolens elever fra skolens såkaldte lille fløj for hurtigt.

arrow Læs også: Raser over »forhastet« udflytning: - Vi er ladt i stikken

Derudover føler bestyrelsen heller ikke, at der følger nok økonomi med, når skolen skal nu omorganisere sig.

- Vi føler, at det hele skal hastes hurtigt igennem. Som det er lige nu, har indskolingsbørnene, som kommer tilbage efter efterårsferien, ikke nogen legeplads elle sandkasse, lød det fra Sara Corydon, formand for skolebestyrelsen, i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Forholder man sagen for Mads Andersen (K), der er formand for Skoleudvalget i Køge Kommune, peger han på, at hele sagen lige nu kører i to spor.

- Overordnet er den officielle status, at skolerne finder ud af det sammen med forvaltningen og med tidsplanen forsøger at tage hensyn til børnene og lave arbejdet, mens de er på skolen. I de kanaler, hvor det er meningen, det skal fungere, kører det umiddelbart efter planen, siger Mads Andersen og fortsætter:

- Det andet spor er forældresporet, som bare kører derudaf med ballade om, at kommunen kommer som en tyv om natten.

Må bide til bolle

Skolebestyrelsen mener, at de er blevet ladt i stikken i forhold til at lave en ordentlig udflytning, og de mener ikke, der følger nok økonomi med i processen. Hvad tænker du om det?

- Den oprindelige plan var, at der skulle bruges en million kroner til at gøre Holmebækskolen klar til elever fra Holmehus, og vi valgte aktivt, at den skulle også bruges på Holmehus. Begge skoler skal inddrages. Planen var også, at det skulle være sket sidste sommer, så vi har jo skubbet det hele et år for at tilgodese Holmebækskolen. Det er svært at tilgodese dem mere, siger Mads Andersen.

Skolebestyrelsen mener også, at det kom meget pludseligt i sidste uge, at eleverne skal være ude af fløjen i ugerne omkring efterårsferien, og at det bliver hastet igennem. Hvad tænker du om det?

- Man kan vælge at se det på to måder: At vi er en ansvarlig kommune, som prøver at gøre arbejdet på et tidspunkt, hvor eleverne ikke er i skole, eller at vi skal gøre det, mens de sidder i klasselokalerne. Det er åbenbart svært at gøre noget rigtigt, men vi er bare nødt til at bide til bolle og gøre tingene så smidigt som muligt.

Men er du enig i, at det nu bliver hastet igennem?

- Det er tre år siden, beslutningen oprindeligt blev taget, så jeg vil ikke sige, at det er hastet igennem. Om så forvaltningens plan er kommet lidt hurtigt, ved jeg ikke, men beslutningen blev effektueret sidste sommer, så vi er ikke foran tidsplanen. Vi er noget efter, konstaterer udvalgsformanden.

arrow Skolestrid: Venstre undrer sig over brugen af arkitekter
05. juni 2021 kl. 18:05 Opdateret: kl. 13:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk