11. december 2017
En ulovlig fælde beregnet til at fange rovfugle med er beslaglagt på Svenstrup Gods i Borup. Godset er ejet af baron Christian Wedel-Neergaard, som også er medlem af Region Sjællands Regionsråd for Konservative. Foto: Knud Flensted/DOF
En ulovlig fælde beregnet til at fange rovfugle med er beslaglagt på Svenstrup Gods i Borup. Godset er ejet af baron Christian Wedel-Neergaard, som også er medlem af Region Sjællands Regionsråd for Konservative. Foto: Knud Flensted/DOF
Foto: Knud Flensted/DOF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlig rovfuglefælde beslaglagt hos kendt godsejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlig rovfuglefælde beslaglagt hos kendt godsejer
Køge - 26. september 2017 kl. 09:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En skytte på et Svenstrup Gods i Køge Kommune bliver nu selv fældet af den ulovlige rovfugle-fælde, som mandag er fundet og beslaglagt i en af godsets skove.

arrow Læs også: Ornitologer: Godsejer kan ikke løbe fra ansvar

Det skriver Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Dansk Ornitologisk Forening blev inddraget i sagen søndag efter, at en lokal ornitolog Henning Kaulberg havde set fælden og talt med lokale naturfredningsfolk om fældens lovlighed.

Fælden blev anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi søndag aften, og politiet var klar til at rykke ud mandag formiddag.

Biolog i DOF, Knud Flensted, tog mandag med politiet og Henning Kaulberg ud til fælden, som politiet straks beslaglagde og derefter sigtede skytten på godset.

Skytten erkendte samtidig over for politiet, at han var ansvarlig for høgefælden, oplyser Knud Flensted.

Han er meget glad for, at politiet har taget sagen så alvorligt.

- Sådan en fælde er brandulovlig og kunne have været skyld i, at fredede rovfugle som for eksempel duehøg, musvåge og rød glente fanges og aflives. Det er derfor, fælderne er ulovlige, og derfor er det et meget vigtigt skridt, at vi kan fjerne sådan en fælde, siger biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted.

Han fortæller, at fælden var sat op i forbindelse med godsets udsætning af fasaner til jagt, som begynder 1. oktober. Opdræt af fasaner til jagt foregår i hele landet, og er en lukrativ forretning på mange godser.

- Det er helt tydeligt, at de, der sætter sådan en fælde op, ønsker at få ram på rovfugle, som man anser som en fjende mod de udsatte fasaner. Men rovfuglene er totalfredede, og derfor er det afgørende, at vi får stoppet disse fælder, siger Knud Flensted

Fælden stod på Svenstrup Gods, som er ejet af baron Christian Wedel-Neergaard, som også er medlem af Region Sjællands Regionsråd for Konservative og tidligere formand for Folketingets miljø- og planlægningsudvalg.

Skytten kan nu formentlig se frem til en bødestraf på mindst 15.000 kroner samt konfiskation af fælden og frakendelse af retten til at have jagttegn.

Knud Flensted vil bestemt ikke udelukke, at der kan være andre ulovlige fælder i naturen lige nu, hvor jagtsæsonen er i fuld gang.

- Vi ser desværre jævnligt sager med ulovlige fælder, som sættes op rundt omkring for at fange rovfugle, gråkrager eller husskader. Men vores rovfugle skal ikke betale prisen for, at andre skal opdrætte fasaner til at sætte ud til jagt, siger Knud Flensted.

Han opfordrer alle til at tage fotos eller video samt kontakte DOF og politiet, hvis man finder fælder i naturen.

Han mener, der skal ske store forandringer i holdningen til jagtloven.

- Vi skal arbejde på at skabe en kultur på godser og andre steder med udsætning af fasaner til jagt, at man accepterer, at rovfugle er en del af vores natur, som man må leve med og nyde, når man vælger at opdrætte og udsætte levende fasaner til jagt, siger Knud Flensted.

Han kommer med en opfordring til de jægere, som arbejder for at overholde jagtloven.

- Det ville klæde de jægere, som ellers skulle skyde fasaner på godset fra jagttidens begyndelse 1. oktober, at tage afstand fra brug af ulovlige fælder ved at finde andre steder at skyde sine fasaner, siger Knud Flensted.

arrow Jægerformand om afsløring: Det er klart ulovligt
03. oktober 2017 kl. 15:03 Opdateret: kl. 12:44
arrow Kendt godsejer fyrer sigtet skytte
03. oktober 2017 kl. 13:48 Opdateret: kl. 12:28
arrow Nyt vidne: Ulovlig jagt på Svenstrup Gods også i 2004
03. oktober 2017 kl. 13:39 Opdateret: kl. 18:40
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk