15. oktober 2021
Andreas Steenberg (RV) mener ikke, at det virker, som om man har kigget på barnets tarv og skoleudtalelse i sagen om 13-årige »Mint«, der bor i Køge. Foto: Steen Brogaard
Andreas Steenberg (RV) mener ikke, at det virker, som om man har kigget på barnets tarv og skoleudtalelse i sagen om 13-årige »Mint«, der bor i Køge. Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlændingeordfører går ind i Mint-sagen: Savner integrationsvurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingeordfører går ind i Mint-sagen: Savner integrationsvurdering
Køge - 03. oktober 2018 kl. 19:07
Af Katrine Wied

Udlændingeordfører for det Radikale Venstre på Christiansborg, Andreas Steenberg, er blandt de politikere, som vil gå ind i Atcharapan »Mint« Yaungyais' sag og forsøge at få beslutningen om udvisning af den unge pige omgjort.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

- Jeg vil stille spørgsmål til udlændingeminister Inger Støjberg. Vi er som parti imod den lov om integration af børn. I nogle af sagerne har vi fået tilsendt den instruks, der ligger bag. Der står, at man skal tage højde for barnets skolegang og barnets tarv. Men det virker ikke, som om man har kigget på barnets tarv og skoleudtalelse i sagen her. Min opfattelse er, at man kun ser på barnets alder og ikke foretager en reel integrationsvurdering. Derfor vil jeg samle de her sager. Hvis man skal have en regel om integrationsvurdering, må vi sørge for, at der er en reel integrationsvurdering. Havde man lavet en ordentlig integrationsvurdering her, var Mint ikke blevet udsendt, siger Andreas Steenberg.

Loven, som følges, blev vedtaget i 2004, oplyser han.

- Man var bange for børn, der har været på koranskole og var blevet hjernevasket og så kommer tilbage. Der har været otte af de her sager efterfølgende, men ingen har været muslimer. Det er udlændinge, som er blevet gift med en dansker, hvor kommer barnet hertil bagefter. Hvis de var ankommet samtidig, havde der ikke været problemer, fortæller Andreas Steenberg.

Han mener, at loven rammer de forkerte mennesker.

- Mange af de stramninger rammer danske statsborgere. Det tror jeg ikke, at folk er klar over. Det er der en pædagogisk opgave i at forklare folk, siger udlændingeordføreren, der anbefaler familien at flytte til Sverige i seks måneder.

- Familien kan flytte til Sverige i et halvt år. Derefter kan stedfaren flytte tilbage til Danmark. Så er han under beskyttelse af EU's regler om arbejdskraftens frie bevægelighed, og så må han få sin familie med ind i Danmark. En EU-borger har ret til at få sin familie med, det har en dansker ikke. Men hvis du flytter ud, skifter du »kasse«, så du er EU-borger. Så jyderne flytter til Flensborg og sjællænderne til Malmø, og så tilbage efter seks måneder, siger Andreas Steenberg.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk