19. juni 2021
Nørremarkens Plejehjem i Køge er nu, til trods for at alle beboere er vaccinerede, ramt af et smitteudbrud. Heldigvis oplever ingen af de smittede symptomer. Foto: Bjørn Armbjørn
Nørremarkens Plejehjem i Køge er nu, til trods for at alle beboere er vaccinerede, ramt af et smitteudbrud. Heldigvis oplever ingen af de smittede symptomer. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods vacciner: Plejehjem ramt af smitteudbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods vacciner: Plejehjem ramt af smitteudbrud
Køge - 09. juni 2021 kl. 15:19
Af Mathias Klitgaard Selliah

14 borgere og ni medarbejdere. Så mange er nu blevet konstateret smittet med Covid-19 på Nørremarkens Plejehjem i Køge, oplyser kommunen onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse sendt til DAGBLADET.

arrow Læs også: Smitteudbrud hos vaccinerede på plejehjem: Derfor virker vaccinerne

Derfor lukker plejehjemmet nu for besøgende. Samtlige borgere, der er smittet, er vaccinerede og har ingen symptomer i forbindelse med smitten.

I pressemeddelelsen skriver kommunen, at man onsdag den 9. juni lukkede for besøgende til Nørremarkens Plejehjem i Køge på baggrund af et smitteudbrud, og deraf følgende påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 14 af plejehjemmets 64 borgere og ni medarbejdere er konstateret smittet, og smitteudbruddet håndteres i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Forvaltningsdirektør Mette Olander oplyser til DAGBLADET, at en ikke-vaccineret medarbejder er blevet testet positiv, hvorefter hele personalet og beboerne er blevet testet, til trods for at de allerede var vaccinerede. Og herefter er i alt 14 beboere og ni medarbejdere testet positive.

- Der kan være flere nuancer i spil, når vi har en medarbejder, som ikke er vaccineret. Der kan være tale om afløsere, sygeplejestuderende og nye medarbejdere, som ikke nødvendigvis har været med fra starten af året, men er kommet ind senere.

- De medarbejdere, der er smittede, er sendt hjem i isolation, ligesom de smittede borgere isoleres jævnfør de retningslinjer, vi får fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi samarbejder tæt med myndighederne, og har fokus på smitteopsporing og at inddæmme yderligere smitte, udtaler Mette Olander, direktør for Velfærdsforvaltningen i Køge Kommune.

Hun tilføjer, at hun endnu ikke er klar over, om det er en bestemt variant, der har ramt plejehjemmet.

Samtlige borgere, der er smittede, er vaccineret mod coronavirus, og ingen borgere oplever pt. symptomer på sygdommen. Køge Kommune følger alle anbefalinger i forbindelse med smitteudbruddet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk