20. september 2020
Bygningerne på Kemetyl blev revet ned i 2017. Nu skal Køge Kommune betale en millionregning for at fjerne bygningsrester på den fourenede grund. Arkivfoto: Katrine Wied
Bygningerne på Kemetyl blev revet ned i 2017. Nu skal Køge Kommune betale en millionregning for at fjerne bygningsrester på den fourenede grund. Arkivfoto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods kæmperegning efter forurening: Ingen kommentarer fra Kemetyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods kæmperegning efter forurening: Ingen kommentarer fra Kemetyl
Køge - 03. december 2019 kl. 15:50
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var usædvanligt hårde ord, som politikerne i Køge Byråd i sidste uge sendte efter kemivirksomheden Kemetyl om at løbe fra regningen på Søndre Havn.

På byrådsmødet kritiserede en række partiledere Kemetyl for at svigte sit ansvar for oprensningen af den grund på Søndre Molevej 14 i Køge, hvor virksomheden lå indtil 2017, og sende regningen videre til Køge Kommunes skatteborgere.

- Det er et eksempel på, at en privat virksomhed drejer nøglen om og siger, nåh, vi er gået konkurs, forlader hele molevitten, flytter ud af landet og efterlader en regning hos Køge Kommunes skatteborgere. Det er en fuldstændig uhørt sag, sagde borgmester Marie Stærke (S) blandt andet

DAGBLADET ville gerne forelægge kritikken for Kemetyls nu svenske ledelse og har derfor henvendt sig til den svenske CEO. Men Otto Fevang afviser i en mail til DAGBLADET at kommentere sagen.

- Dette er en sag, som ligger langt tilbage i tid og før nuværende ejer overtog. Jeg tiltrådte min stilling 1. april 2019. Har derfor ingen kommentar til dette, skriver CEO i Kemetyl, Otto Fevang.

Bygninger og tanke på Kemetyl blev revet ned i 2017, efter at lejekontrakten på grunden blev opsagt af Køge Kommune, fordi Køge Kyst skal bygge boliger der. Den gang krævede miljømyndighederne, at man kun måtte nedrive de bygningsdele, der lå over terræn. Nu er tiden kommet, hvor man skal i gang med at fjerne belægninger og betongulv efter virksomheden, så man til foråret kan komme i gang med at rense den forurenede jord og gøre den klar til, at der kan ligge boliger der. I første omgang har Køge Byråd bevilget 1,5 millioner kroner til at fjerne belægninger og betongulv. Senere ventes regningen for selve oprensningen af jorden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk