24. juli 2021
Der var ikke grundlag for at varetægtsfængsle de tre sigtede mænd i voldtægtssagen fra Store Heddinge, vurderede Retten i Roskilde. Nu skal Østre Landsret tage stilling til, om det er den korrekte vurdering. Foto: Presse-fotos.dk
Der var ikke grundlag for at varetægtsfængsle de tre sigtede mænd i voldtægtssagen fra Store Heddinge, vurderede Retten i Roskilde. Nu skal Østre Landsret tage stilling til, om det er den korrekte vurdering. Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre løsladt i voldtægts- og bortførelsessag: Her er årsagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre løsladt i voldtægts- og bortførelsessag: Her er årsagen
Køge - 15. juli 2021 kl. 16:05
Af Katrine Wied

Der var ikke tilstrækkeligt grundlag til at holde tre unge mænd bag tremmer, mens politiet efterforsker den sag om voldtægt og frihedsberøvelse af en 14-årig pige, som de er sigtet for. Det afgjorde Retten i Roskilde onsdag aften efter et fire timer langt grundlovsforhør, som foregik bag lukkede døre.

arrow Læs også: To voldtægtssigtede tilbage i fængsel: Det skal der ske nu

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi ønskede at få tre mænd på 21 år, 22 år og 24 år fra Køge varetægtsfængslet. For at underbygge mistanken mod de tre afspillede anklager Thomas Rasmussen en 2 timer og 17 minutter lang videoafhøring af den 14-årige pige. Men dommer Christian Schrøder vurderede, at der over for den 24-årige mand ikke var tilstrækkelig mistanke til, at han kunne varetægtsfængsles, og at der ikke var risiko for, at den 21-årige og den 22-årige mand ville påvirke sagen og politiets efterforskning, og at der på den baggrund heller ikke var grundlag for at fængsle dem.

Den afgørelse er anklagemyndigheden dog ikke enig i, og byrettens afgørelse er derfor kæret til landsretten, som nu skal vurdere politiets foreløbige materiale.

Den 14-årige pige blev, ifølge sigtelsen, tvunget ind i en bil og kørt til en adresse på Algade i Store Heddinge og udsat for et seksuelt overgreb gennem halvanden time, inden det lykkedes hende at flygte.

arrow Dommer fængsler to mænd for voldtægt af en 14-årig pige
18. juli 2021 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:12
arrow Voldtægt og frihedsberøvelse: Retten løslader alle tre mænd
14. juli 2021 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:54
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk