26. maj 2020
Med påstand om bødestraf står en travtræner i morgen tiltalt ved Retten i Roskilde for at have pisket hesten Empire to gange med så stor kraft, at der ifølge anklageskriftet var tale om afstraffelse. Træneren nægter sig skyldig. Foto: Kenn Thomsen
Med påstand om bødestraf står en travtræner i morgen tiltalt ved Retten i Roskilde for at have pisket hesten Empire to gange med så stor kraft, at der ifølge anklageskriftet var tale om afstraffelse. Træneren nægter sig skyldig. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travtræner tiltalt for afstraffelse af hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travtræner tiltalt for afstraffelse af hest
Køge - 18. september 2019 kl. 06:02
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En travtræner i 30'erne fik i sommeren 2018 sin A-licens fra Dansk Travsports Centralforbund gjort betinget efter en episode i Bjæverskov, der siden skulle blive meget omtalt i hestesportsmiljøet.

Det skriver DAGBLADET.
Ifølge tiltalen i en sag i byretten, som skal for domstolen torsdag, skulle travtræneren i maj 2018 have tildelt hesten Empire to piskeslag efter en træning.

Piskeslag, der ifølge politianmeldelsen var så hårde, at de havde karakter af afstraffelse, og som efterlod mærker på hesten, som var synlige fire timer efter episoden.

Omvendt har travtræneren selv til diverse online hestesportsmedier forklaret, at personlige uoverensstemmelser med en dyrlæge ligger til grund for sagen. Han kan således på ingen måde genkende beskrivelsen og nægter sig derfor skyldig i forholdet.

- Situationen er fuldstændigt misforstået. Det er korrekt, at jeg har tildelt hesten piskeslag, men det skete udelukkende for at afværge et faretruende angreb fra hestens side, har den tiltalte forklaret til travservice.dk.

Travtræneren ankede Dansk Travsports Centralforbunds kendelse om, at vedkommendes A-licens var gjort betinget. Løbsdomstolen stadfæstede imidlertid siden dommen, da man mente, at vidneforklaringerne og fotodokumentationen beviste, at piskeslagene havde været for hårde, og at der var tale om afstraffelse, skriver DAGBLADET.

Straffesagen begynder klokken 9.30 torsdag ved Retten i Roskilde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk