19. oktober 2019
Direktør Charlotte Møller glæder sig over de nye lokaler Toldstyrelsen har fået på Havnen i Køge. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Direktør Charlotte Møller glæder sig over de nye lokaler Toldstyrelsen har fået på Havnen i Køge. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tolden tilbage på Havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tolden tilbage på Havnen
Køge - 24. februar 2019 kl. 06:01
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er skrevet et nyt kapitel i den lokale toldhistorie med åbningen af Toldstyrelsens nye lokaler på Havnen i Køge

På den ene side af havnefronten i Køge har den gamle »Toldbygningen« i over 100 år været hjemsted for først toldmyndigheder, siden værtshus og nu familierestaurant. På den anden side af Havnen er Toldstyrelsen netop rykket ind i fine lokaler og dermed er Køge igen en by med egen toldmyndighed.

Det blev markeret fredag eftermiddag, hvor der var åbningsreception i lokalerne på Carlsensvej og her bød direktør i Toldstyrelsen, Charlotte Møller, mange af medarbejdere velkommen i det nye hus.

- Jeg er glad for at vi har fået adresse på så flot og central en beliggenhed. Jeg har selv været rundt i området og oplevet den imponerende udbygning af Køge Havn, der sker i øjeblikket. Det er en forsikring for, at her ligger vi godt, sagde hun og fortsatte:

- Når man bevæger sig rundt i de danske byer vidner de mange gamle toldboder om, at told har været en central del af økonomien igennem næsten hele Danmarks historie. Her er Køge ingen undtagelse. Det er et grundvilkår for Toldstyrelsen, at vi er spredt geografisk på mange lokationer over hele landet - fra Gedser til Skagen og fra Esbjerg til Rønne. Den nye adresse i Køge markerer en foreløbig kulmination på en stor geografisk omorganisering i forbindelse med at SKAT er gået fra én til syv styrelser. Toldstyrelsen er nu et stort skridt tættere på at være færdigetableret i 2021 som styrelse.

De nye lokaler rummer hele 2.000 kvadratmeter og i bygningen får Toldstyrelsen lager i stueetagen, mens der på første og anden sal indrettes arbejdspladser til styrelsens medarbejdere. De første medarbejdere var på plads i midten af januar, og efter planen vil der være 100 medarbejdere i 2020.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk