25. november 2017
Peter Wium fejrer fredag den 21. april kl. 13.00 sin 50 års fødselsdag.
Peter Wium fejrer fredag den 21. april kl. 13.00 sin 50 års fødselsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tømrer runder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tømrer runder 50 år
Køge - 20. april 2017 kl. 16:00
Af Jørgen Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være det "stod skrevet i kortene, at Peter Wium skulle være tømrer som sin far og storebror, men det var ikke lige det far Nils havde øverst på sin ønskeseddel for sønnens fremtid. Faktisk mente han, at det var nok at storebror Kristian var gået tømrervejen, så Nils Wium havde faktisk aftalt læreplads som elektriker for Peter, men han ville det anderledes.

"Jeg er jo stort set født ind i tømrerbranchen, og den har altid fascineret mig. Vi flyttede jo her til Hastrupvej i 1969, og havde kontor i det der nu er garage til vores mors ejendom, og jeg er opvokset med, at svendene jo brugte vores køkken som deres "kantine". Jeg fik også tit lov til at køre med rundt, så for mig var der ingen tvivl: Jeg ville være tømrer! - og jeg fik min vilje, så som 16-årige droppede jeg ud af skolen og kom i lære".

Og der er da blevet slået mange søm i siden, men i dag er en stor del af arbejdet gået over til at blive administrativt - og det er sket i takt med, at firmaet Nils Wium har udviklet sig fra en ren tømrervirksomhed til også at være en murerforretning med 14 mand i den afdeling, og i dag er man samlet set oppe på 70 ansatte.

"Vores far havde heldigvis sat generationsskiftet på skinner, da han gik bort i 2000, og i dag er vi jo tre partnere i firmaet, med Kristian og jeg som hovedaktionærer og Michael Andersen som kompagnon. Om aftagerne også er på plads må tiden vise. Foreløbig har Kristian Wium familie ansat i virksomheden, og både Peters datter Julie og sønnen Casper, er begyndt med lidt småopgaver for at tjene til lommepengene..."

Dykning og alt hvad der har med vand at gøre, har altid haft Peters store interesse. Han tog dykkerbevis allerede som 18-årig. Og bruger rigtig meget af sin fritid på både at dykke og undervise som instruktør. Og det der startede med surfing har siden udviklet sig til interesse for at sejle - en interesse, som hele familien deler.

"Vi slapper alle sammen så dejligt af, og er tæt sammen, når vi sætter sejl på vores Bavaria sejlbåd, og glider ud i bugten - og det er aldrig til diskussion, hvad vi skal i sommerferien. Den foregår ALTID 14 dage på det vi kalder vores flydende sommerhus, fortæller Peter Wium, der naturligt nok har tilbehør til dykning og sejlbåden øverst på sin ønskeseddel, når han bliver fejret ved en reception i HB Køges lounge på Herfølge Stadion, fredag den 21.april kl. 13.00.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk