22. oktober 2018
Tine Scheye Koop bliver fejret af FOF, når hun den 17. november runder et halvt århundrede. Foto: Privat
Tine Scheye Koop bliver fejret af FOF, når hun den 17. november runder et halvt århundrede. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tine Koop er stort set født og opvokset med FOF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tine Koop er stort set født og opvokset med FOF
Køge - 13. november 2017 kl. 07:00
Af Jørgen Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun har stort set fået folkeoplysningen ind med "modermælken", men alligevel stod det ikke "skrevet i kortene", at Tine Scheye Koop i dag skulle stå som leder af FOF Køge Bugt, og at FOF skulle udvikle sig til at blive en af Køges største "virksomheder" med 11 faste medarbejdere tilknyttet kontoret i Brogade 19 og ikke mindre end 250 lærere/undervisere.

Men siden sit 8. år har Tine haft FOF "på sidelinjen", og på fredag den 17. november runder hun de 50 år, så i 42 år har FOF på forskellig vis været en del af hendes hverdag.

Hendes mor, Lise Pedersen, var en både dygtig og afholdt leder af FOF. Her blev der ikke skelnet mellem arbejde og fritid, og derfor gik Tine i sine barndomsår "til hånde" på FOF-kontoret, og fulgte i øvrigt sin mor rundt, når der var besøg på de forskellige undervisningssteder.

En egentlig fastansættelse kom først til den 1. maj 1995, hvor Tine havde taget en selvvalgt "time-out" som hun selv kalder det, fra sit job som salgschef hos Minolta. Hun havde på det tidspunkt født datteren Nathalie (senere kom også sønnen Gustav til), og ønskede ikke i datterens første år, at styrte landet rundt og sælge kopimaskiner m.v., så hun valgte jobbet på kontoret hos sin mor, da hun havde behov for en fast ansat medhjælper.

Var på vej væk da hun blev leder

Egentlig var det kun tanken, at det skulle være midlertidigt, men hun havde nogle dejlige år i et tæt samarbejde med sin mor på kontorerne på henholdsvis Dyrlundsvej og Tordenskjoldsgade. Det trak dog i Tine for at komme tilbage til sælgerjobbet, og hun var faktisk på vej væk fra FOF, da hendes mor blev alvorligt syg, og gik bort i januar 2001.

"Jeg havde faktisk fået tilbudt, og takket ja tak, til et andet job, da min mor døde i januar måned 2001. Det ville selvfølgelig efterlade et stort tomrum, hvis både min mor og jeg pludselig var væk, for dengang var vi kun 4 personer i alt på kontoret. Jeg havde allerede overtaget det meste af ledelsen, og da bestyrelsen så bad mig tage helt over efter min mor, kunne jeg ikke sige nej. Jeg elskede jo jobbet, og nu fik jeg så det egentlige ansvar," fortæller Tine Scheye Koop, der tydeligvis ikke har fortrudt sin beslutning på noget tidspunkt efterfølgende.

Verdens bedste job
Det lyser ud af hende, at FOF for hende er en stor del af livet, og hun skjuler ikke, at hun selv synes hun har "verdens bedste job".

"Det er alsidigheden i jobbet, blandingen af kultur, foredrag og de man ge mennesker, som gør hverdagen til noget helt specielt," siger Tine Scheye Koop. "Det er skønt at arbejde i et miljø, hvor de ansatte ikke bare er "ansatte", men virkelige ildsjæle - og det afspejler sig jo også tydeligt i den tid de ansatte på kontoret og lærerne har været hos os. 10, 20 og 25 år er ikke noget særsyn. Ja, faktisk har vi meget snart en person, som har været hos os i 50 år. For os alle er det ikke "bare" et job, men også en form for en "livsstil". Folk søger mere og mere fællesskabet - de sidder måske på et syhold - men jeg skal love for, at hele verdenssituationen bliver vendt. Det drejer sig ikke kun om syning, og for mit eget vedkommende kan jeg da ikke gå forbi et supermarked, hvor de f.eks. står og laver bolsjer, uden at jeg straks tænker på, om vi mon kan lave et hold med bolsjekogning i FOF-regi."

FOF - Folkeoplysningen - er blevet Tine Scheye Koops liv. Hun er netop blevet genvalgt til Hovedbestyrelsen i Danmark - hvor der i øvrigt var nyvalg til FOF-formand Jens Karoli - og i hendes "regeringstid" er FOF lærerstaben vokset fra ca. 50 lærere til lidt over 250. Der er mere end 1000 kurser og små 250 foredrag (små som store) på et år, og ikke færre end 25.000 mennesker er igennem det lokale FOF-system på et år.

Foredrag med indlevelse
Det er især det at planlægge foredrag, som driver Tine Scheye Koop.

"Der er selvfølgelig stor forskel på de enkelte foredrag. Nogle er små andre er store, men også måden de finder sted på," siger Tine Scheye Koop. "Nogle har det på rygraden, men der findes også de foredragsholdere, hvor hele sjælen er med. De lever sig 200% ind i det - og her får vi virkelig noget med hjem. 2 af efterårets store succeser har været Ghita Nørby og Bodil Jørgensen. Der oplevede vi 2 store personligheder, der havde hele sjælen med og levede sig helt ind i beretningen om deres personlige liv."

Tine Scheye Koop bor i Greve med mand, en datter og en søn på henholdsvis 23 og 19 år, samt en hund, som sørger for, at Tine altid får en times luft langs stranden hver eneste dag. Derudover bliver der også lidt tid til fitness og løb i det fri.

FOF fejrer Tine med en reception på kontoret i Brogade 19, Køge, på selve dagen, den 17. november, fra kl. 13-15.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk