22. oktober 2021
En ny tilsynsrapport giver Fremtidslinjen topkarakter og beskriver Køge Kommunes STU-tilbud som »særdeles velfungerende«. I øjeblikket går 43 unge på ungdomsuddannelsen.
En ny tilsynsrapport giver Fremtidslinjen topkarakter og beskriver Køge Kommunes STU-tilbud som »særdeles velfungerende«. I øjeblikket går 43 unge på ungdomsuddannelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilsyn roser Fremtidslinjen: »Et særdeles velfungerende tilbud«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilsyn roser Fremtidslinjen: »Et særdeles velfungerende tilbud«
Køge - 21. november 2017 kl. 16:39
Af Simon de Visme

- På Fremtidslinjen tilbyder man eleverne en uddannelse, der er skræddersyet den enkelte elev med et højt fagligt og pædagogisk ambitionsniveau. Eleverne trives, og det afspejler sig i deres faglige, sociale og personlige udvikling samt progression.

Sådan lyder den positive konklusion fra rådgivningsvirksomheden BDO, som den 10. oktober var på et anmeldt tilsyn hos Fremtidslinjen i Køge. I løbet af fire timer interviewede to personer fra BDO en række ansatte og elever fra Fremtidslinjen, og det samlede indtryk var udelukkende positivt. Det fremgår af tilsynsrapporten, der er foretaget på vegne af Køge Kommune.

Skolens tre-årige forløb er særlig tilrettelagt i forhold til unge med generelle indlæringsvanskeligheder såsom ADHD og autisme og hører under kategorien STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse). Hos Fremtidslinjen forventede leder Morten Ellehauge ellers, at tilsynet nok ville finde noget, som kunne give anledning til overvejelser om forbedringer.

- Men det er der slet ikke, og det er vi meget stolte af. Det er dejligt at stå med rapporten i hånden og sige, at her i Køge gør vi tingene ordenligt, siger han.

Fremtidslinjen er et kommunalt tilbud, som blev etableret i 2011. Det er første gang, at skolen på denne måde bliver kigget i sømmene. I tilsynet vurderer man, at Fremtidslinjen arbejder med en bred og relevant palet af faglige og pædagogiske metoder.

- Det overordnede indtryk af Fremtidslinjen er, at det er et særdeles velfungerende tilbud, står der i konklusionen.

Tilsynet lægger blandt andet vægt på, at skolens løbende justering sammen med eleven, så de unge i høj grad inddrages i deres eget forløb. Hos Fremtidslinjen er man stolte over flere punkter i tilsynsrapporten.

- Der er overensstemmelse med det, som vi siger, og de ting vi gør. Samtidig kan vi se, at tilsynet anerkender, at vi har nogle gode redskaber, når det kommer til dokumentation, siger Morten Ellehauge.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk