25. februar 2021
Den talentfulde Frederik Davidsen har den dobbelte tour de France etapevinder Søren Kragh Andersen som sit store idol.
Den talentfulde Frederik Davidsen har den dobbelte tour de France etapevinder Søren Kragh Andersen som sit store idol.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talentfuld Køge-rytter med ny kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talentfuld Køge-rytter med ny kontrakt
Opdateret 22. februar 2021 kl. 12:13
Køge - 22. februar 2021 kl. 12:03
Af Henrik Førby jensen

Ambitionerne er tårnhøje og helt klare for cykelrytteren Frederik Davidsen fra Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior inden sæsonen 2021 går i gang: Kontrakten er netop forlænget og de gode takter fra hans første år som U19-rytter skal fortsætte og gerne forbedres.

Sidste år kørte Frederik Davidsen, der har fået sin cykelopdragelse i Køge Cykel Ring, en flot sjetteplads hjem i ungdomskonkurrencen i den landsdækkende UnoX-cup. Dét resultat satser han på bliver bedre i den kommende sæson:

- Målet for i år er helt klar at køre med om topplaceringerne og køre nogle fede cykelløb, siger 17-årige Frederik Davidsen, som i de fleste løb var at finde i den sjove del af feltet, når det hele skulle afgøres på målstregen.

Frederik Davidsen har kørt cykelløb i fire år og i sin første sæson som U19-rytter har han hentet værdifuld erfaring, så han nu står endnu bedre rustet til at tage kampen op med landets aller bedste juniorcykelryttere. Om vejen går opad eller lige ud, er lige meget for arbejdshesten Frederik Davidsen, der har flere forskellige styrker, når han sidder i feltet.

- Jeg vil betegne mig selv som en rytter, der er hårdtarbejdende, udholdende og hurtig. Og så elsker jeg konkurrenceelementet ude ved cykelløbene. At kæmpe side om side med de andre juniorteam og forhåbentlig køre nogle af dem trætte, så enten jeg selv eller en af mine holdkammerater kan vinde, siger Frederik Davidsen.

Den unge rytter får ved siden af de mange timers træning hver uge også tid til at passe skolearbejdet som gymnasieelev i Solrød. Men det er cyklingen, der trækker i ham når det virkelig gælder. Og som så mange andre unge ryttere, drømmer han om at blive professionel.

- Jeg kan godt lide at komme udenfor og træne i den friske luft. Og jeg håber at den hårde træning om nogle år betyder at jeg kan leve af cykling i fremtiden. Det er i hvert fald dét jeg drømmer om, siger Frederik Davidsen, som har den dobbelte Tour de France etape-vinder Søren Kragh Andersen som det store idol.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk