20. november 2018
En syrisk mand tændte ild til sin lejlighed på Klerkebanken i Herfølge to gange i november. Manden flyttede fra lejligheden umiddelbart efter branden. Foto: Katrine Wied
En syrisk mand tændte ild til sin lejlighed på Klerkebanken i Herfølge to gange i november. Manden flyttede fra lejligheden umiddelbart efter branden. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syrisk flygtning skal mentalundersøges: Jeg nød at se flammerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syrisk flygtning skal mentalundersøges: Jeg nød at se flammerne
Køge - 07. februar 2018 kl. 13:46
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han var psykisk ude af balance, og så kunne han godt lide at se på flammerne. Sådan forklarede en 35-årig syrisk flygtning sit motiv til den 21. og 22. november sidste år at sætte ild til møbler i sin lejlighed på Klerkebanken i Herfølge. Det kom frem, da Retten i Roskilde behandlede hans sag tirsdag, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Billeder: P-huse er tilholdssted for hashhandel

Her blev manden kendt skyldig i bevidst brandstiftelse, men dommeren valgte samtidig at udsætte strafudmålingen, indtil den 35-årige mand er blevet mentalundersøgt.

I retten erkendte manden, at han to dage i træk havde sat ild til flere møbler i lejligheden. På andendagen bredte ilden sig, og ifølge den brandtekniske undersøgelse ville har have været risiko for at branden havde bredt sig til taget og derfra til nabohusene, hvis ikke brandvæsnet var kommet til.

Som årsag forklarede manden, at han var psykisk ude af balance på grund af pengemangel.

- Jeg havde mistet mit arbejde, så jeg fik ingen løn, og jeg fik heller ikke noget fra kommunen. I kommoden lå alle de fakturaer og regninger, som af den grund blev forsinket. Hver gang de blev forsinket, kom der gebyr på, og beløbet blev større og større, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk