15. oktober 2021
Håbet svinder for, at snart 14-årige Mint kan komme tilbage og få opholdstilladelse i Danmark. Men Mints papfar Frank Thøgersen nægter at give op, og familien vil kæmpe til det sidste, fortæller han. At flytte til Sverige i en midlertidig periode og så opnå EU-borgerskab er imidlertid ikke den rette vej at gå - endnu. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Håbet svinder for, at snart 14-årige Mint kan komme tilbage og få opholdstilladelse i Danmark. Men Mints papfar Frank Thøgersen nægter at give op, og familien vil kæmpe til det sidste, fortæller han. At flytte til Sverige i en midlertidig periode og så opnå EU-borgerskab er imidlertid ikke den rette vej at gå - endnu. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sverige er stadig ikke den rette udvej for Mint og hendes familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige er stadig ikke den rette udvej for Mint og hendes familie
Køge - 22. februar 2019 kl. 13:07
Af Anders Fallesen

Selvom familien Thøgersen/Yuangyai fra Køge om nogen gennem det seneste knap halve år har lært, at intet kommer af sig selv, rammer den seneste melding ekstra hårdt.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

For trods fem måneders udmagrende kamp for at overbevise politikerne på Christiansborg om, at loven, som spændte ben for 13-årige Atcharapan »Mint« Yuangyais fremtid i Danmark, var dybt urimelig, og at man burde ændre den, er den for familien nedslående melding nu, at de netop vedtagne lovændringer udelukkende vil gælde med fremadrettet virkning.

Håbet om at Mint kan komme tilbage til Køge via familiesammenføring svinder med andre ord ind, skriver DAGBLADET.

Det var ellers Mint-sagen, der i efteråret kickstartede hele debatten om familiesammenføring af børn.

Flere komplikationer

Hvor tager I ikke bare til Sverige og tilbringer et halvt års tid der og så returnerer til Danmark med et EU-borgerskab i hånden og dermed sikrer automatisk opholdstilladelse til Mint?

Det spørgsmål har mange velmenende mennesker efterhånden stillet Mints danske papfar, Frank Thøgersen. Helt så simpelt er det dog ikke, forklarer han. Blandt andet i forhold til at han vil skulle passe sit erhverv som cafeteriabestyrer i Herfølge Boldklub fra Sverige

- Det er ikke bare lige til, og jeg vil som selvstændig erhvervsdrivende kunne risikere, at myndighederne den dag, vi så flytter hjem til Danmark, vurderer, at jeg har været mest i Danmark. Så ville jeg for alvor skyde mig selv i foden. Samtidig vil jeg ikke presse for meget på over for min kone. Der er i forvejen en del misforståelser og misfortolkninger i kommunikationen, og hun forstår ikke til fulde, hvordan vi er endt her. I sidste ende er det nødt til at være hende, som træffer beslutningen om, hvad vi skal gøre, for jeg har jo ikke noget juridisk papir, der siger, at Mint er min datter, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

Læs mere om sagen i fredagens DAGBLADET, hvor Frank Thøgersen uddyber omkring de komplikationer, som et ophold i Sverige ville give familien.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk