23. januar 2019
Nadia Hoxer Dyhrberg-Krantz er ny præst i Ejby Kirke og samtidig skal hun være studenterpræst på Campus Køge. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Nadia Hoxer Dyhrberg-Krantz er ny præst i Ejby Kirke og samtidig skal hun være studenterpræst på Campus Køge. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studenterpræsten skal i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studenterpræsten skal i skole
Køge - 09. september 2018 kl. 07:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Præsten rykker ind hos Campus Køge, hvor hun skal hjælpe de unge med at finde deres eget ståsted i livet.

Min vigtigste funktion bliver at give de unge et sted, hvor de kan gå hen med deres tanker og tvivl, med visheden om at det ikke kommer videre.

Sådan lyder det fra Nadia Hoxer Dyhrberg-Krantz, der er ny præst i Ejby Kirke og samtidig skal bruge en stor del af sin tid som en såkaldt studenter-præst på Campus Køge. Det er en nyoprettet stilling, hvor hun som en del af sit arbejde får kontor på Campus og skal færdes blandt de unge til daglig.

- Her bliver min første opgave at vinde deres tillid, for det kan i begyndelsen nok godt virke lidt skræmmende at banke på præstens dør og bede om en snak, siger hun og fortsætter:

- Så i den første lange tid skal jeg have kondiskoene på og vise mit ansigt frem, så de unge oplever, at nu er der kommet en studenterpræst. Jeg skal rundt på hele campus, så de lærer mig at kende og føler sig trygge ved at komme til mig, hvis livet trykker.

Hun begynder i næste uge og glæder sig til at blive en del af studielivet på Campus Køge.

Nadia Hoxer Dyhrberg-Krantz fortæller, at selvom hun bliver en del af skolemiljøet, så vil hendes styrke være, at hun ikke ér en del af skolen:

- Jeg har jo intet med skolegangen, afleveringer og karakterer at gøre. Jeg er en uvildig partner på skolen og en, der ikke siger tingene videre til de andre undervisere på skolen,

Hun er ansat af Kirkeministeriet i stillingen, hvor hun i runde tal skal fungere i Ejby Kirke 35 procent af tiden og som studenterpræst i 40 procent af tiden. Her vil hendes opgave ikke mindst at stå til rådighed for underviserne på Campus Køge.

- Det kan være til samtale, sparring, oplæg, debat eller andet. Jeg skal ses som en ekstra ressource både for studerende og for underviserne, og samarbejdet med underviserne ser jeg meget frem til, pointerer hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk