10. juli 2020
Der har været stor utilfredshed med en manglende plads i de grønne affaldsbeholdere - fra i morgen kan borgerne derfor også aflevere plast og metal til storskrald. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Der har været stor utilfredshed med en manglende plads i de grønne affaldsbeholdere - fra i morgen kan borgerne derfor også aflevere plast og metal til storskrald. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storskrald skal løse plads-problem i affaldsbeholdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storskrald skal løse plads-problem i affaldsbeholdere
Køge - 30. november 2019 kl. 13:04
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye affaldsordning i kommunen har mildt sagt fået en blandet modtagelse, og især problemerne med manglende plads i de nye, firedelte affaldsbeholdere har været årsag til mange frustrationer og klager.

På den baggrund vedtog Klima- og Planudvalget i oktober, at plastik og metal fremover skal indgå i storskraldsordningen for parcelhuse, villaer og rækkehuse, og ordningen træder i kraft den 1. december.

- Mængden af plastaffald er eksploderet, og det er kommet noget bag på os. De baggrundstal, vi benyttede, da vi vedtog den nye affaldsordning, har vist sig ikke at holde stik, sagde udvalgsformand Niels Rolskov (EL) dengang.

Den nye ordning med storskrald skal derfor supplere den nuværende ordning, sådan at det bliver muligt for den enkelte husstand at sortere overskydende plast- og metalaffald i klare plastsække, som storskrald så samler ind hver anden måned.

- Det mest praktiske er selvfølgelig at bruge affaldsbeholderen, indtil den er fyldt, og så kun bruge sækkene til storskrald, hvis det bliver nøedvendigt, sagde Niels Rolskov.

Ændringen i storskraldsordningen betyder, at der sker en stigning i affaldsgebyret på 36 kroner om året. Stigningen gælder for parcelhuse, villaer og rækkehuse.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk