13. november 2019
Især plastikbeholderne rundt i Køge Kommune fyldes hurtigere end forventet, og dette er blandt årsagerne til, at kommunen har fået tusindvis af henvendelser fra borgerne vedrørende den nye affaldsordning. Foto: Anders Fallesen
Især plastikbeholderne rundt i Køge Kommune fyldes hurtigere end forventet, og dette er blandt årsagerne til, at kommunen har fået tusindvis af henvendelser fra borgerne vedrørende den nye affaldsordning. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store plastikmængder giver kvaler i ny affaldsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store plastikmængder giver kvaler i ny affaldsordning
Køge - 12. juli 2019 kl. 13:22
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med tusindvis af henvendelser telefonisk og på mails er Køge Kommunes teknik- og miljøforvaltning nærmest blevet lagt ned efter indførelsen af den nye affaldsordning- og sortering i maj.

Omfanget har da også overrasket udvalgsformand Niels Rolskov (EL), der ellers understreger over for DAGBLADET, at man var godt forberedt på en hektisk indkøringsperiode. Men især mængden af plastik i borgernes affaldsbeholdere har vist sig at være en udfordring.

Kommunens planlægning af ordningen byggede på data fra 2014, og plastikforbruget har sandsynligvis overhalet indenom, hvilket gør, at kommunens beholdere nu er for små, fortæller Niels Rolskov.

- Meget tyder i hvert fald på, at mængden af plastik er øget væsentligt, siger han til DAGBLADET og henviser til, at der er gået mere end fire år fra planlægning til implementering.

Fra Venstres Mette Jorsø, der som formand for det hedengangne teknik- og miljøudvalg, var med til at planlægge affaldsordningen, lyder det:

- Vi er nødt til at kigge på, om man blandt andet kan rykke rundt i beholderne. Mens der ikke er så meget metal i beholderne, som vi troede, er der meget mere plastik, end vi havde regnet med. Der er mange åbne spørgsmål, og derfor foreslog jeg før sommerferien, at vi snart laver en evaluering. Det håber jeg, at forvaltningen vil gå »all in« på, siger hun til DAGBLADET.

En politisk evaluering til august skal derfor kaste lys over mulighederne for at imødekomme problemerne.

Læs mere om affaldsordningen i fredagens DAGBLADET.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk