28. maj 2020
En 27-årig mand er sigtet for at være i besiddelse af to pistoler under særligt skærpende omstændigheder. Politiet ransagede en ejendom i Slimminge torsdag. Foto: Presse-Fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

En 27-årig mand er sigtet for at være i besiddelse af to pistoler under særligt skærpende omstændigheder. Politiet ransagede en ejendom i Slimminge torsdag. Foto: Presse-Fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor politiaktion: Finder våben og anholder 27-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor politiaktion: Finder våben og anholder 27-årig
Opdateret 31. januar 2020 kl. 12:14
Køge - 31. januar 2020 kl. 11:02
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet finder to pistoler efter et tip. Fredag formiddag blev en 27-årig mand fra Bjæverskov fremstillet i grundlovforhør for lukkede døre i Retten i Roskilde. Her blev han varetægtsfængslet til den 27. februar. Den 27-årige nægter sig skyldig og ville ikke udtale sig i retten. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Læs også: Første fangst i ny visitationszone: Tre mænd fik beslaglagt skudsikre veste

Politiet rykkede ud med stor styrke til en adresse på Lundegårdsvej i Slimminge torsdag ved middagstid efter, at man havde fået et tip.

- Vi fandt, at der var grundlag for at tage ud på adressen og ransage. Der træffer vi en 27-årig mand, der bor på adressen, og en 19-årig mand, der er fra Ringsted, siger pressetalsmand Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Begge mænd bliver anholdt. På stedet finder politiet også to pistoler. Der er tale om på en Browning pistol med kaliber 9 millimeter og en pistol af ukendt mærke med kaliber 7,65. Begge med en antal patroner i magasinet.

- De bliver begge sigtet for at have været i besiddelse af to skarpladte pistoler. Men efter afhøring vurderer vi, at det er den 27-årige, som bor på adressen, der skal fremstilles i grundlovsforhør. Den anden bliver løsladt, fortæller Charlotte Tornquist.

Den 27-årige mand bliver i grundlovsforhøret sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder efter straffelovens §192a.

Relation til skyderi?

Politiet var til stede på adressen med en række forskellige køretøjer, og man kunne blandt andet se, at de medbragte skovle.

Har fundet af våben relation til de to skudepisoder, der har været i Køge?

- Det har vi ikke noget svar på endnu. Den anholdte har relationer til de kriminelle miljø i Køge. Det er det nærmeste, vi kan sige lige nu. Det er noget, vi undersøger. Men vi er meget tilfredse med, at vi har taget våben ud af det kriminelle miljø i den aktuelle situation, siger Charlotte Tornquist.

Undersøger I, om det er gerningsvåbnene fra skudepisoderne?

- Vi undersøger altid skarpladte våben, når vi finder dem og selvfølgelig også, om de har relation til nogle kriminelle handlinger, siger Charlotte Tornquist.

Den 26-årige mand og den 31-årige tidligere leder af banden Black Cobra er fortsat i kritisk tilstand, efter at de blev ramt af skud tirsdag aften foran Ellemarken i Køge. Det oplyser politiet.

arrow Video og billeder: Politiet tavse om mystisk politiaktion
31. januar 2020 kl. 02:43 Opdateret: kl. 08:51
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk