16. oktober 2021
Familien Thøgersen/Yuangyai er netop nu samlet i Thailand efter nogle ugers adskillelse efter udvisningen af 13-årige Mint. Her hygger de og fokuserer på samværet, mens debatten om udvisningssager a la Mints fortsætter hjemme i Danmark. Minister Inger Støjberg fortæller nu, at hun bedt sine embedsfolk kigge nærmere på lovgivningen. Privatfoto
Familien Thøgersen/Yuangyai er netop nu samlet i Thailand efter nogle ugers adskillelse efter udvisningen af 13-årige Mint. Her hygger de og fokuserer på samværet, mens debatten om udvisningssager a la Mints fortsætter hjemme i Danmark. Minister Inger Støjberg fortæller nu, at hun bedt sine embedsfolk kigge nærmere på lovgivningen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjberg om sager som Mints: Vi går reglerne igennem nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjberg om sager som Mints: Vi går reglerne igennem nu
Køge - 31. oktober 2018 kl. 15:24
Af Anders Fallesen

Dagbladet B.T. bragte tirsdag et større interview med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Anledningen var de mange aktuelle sager om familier, der splittes, fordi børnene er udenlandske statsborgere og ikke kan blive familiesammenført og få opholdstilladelse i Danmark, fordi de vurderes til ikke at være integrerbare.

Herunder 13-årige Atcharapan Mint Yuangyai, der for tre uger sendt blev sendt ud af Køge og Danmark efter at være blevet udvist.

Inger Støjberg ser kun regelændringer med fremadrettet virkning for sig som en mulighed, hvis noget skal ændres, fortæller hun i førnævnte interview. Det betyder med andre ord, at sager som Mints ikke ser ud til blive taget op igen, i hvert fald hvis det står til ministeren.

DAGBLADET har bedt Inger Støjberg om et telefoninterview om sagen, men grundet en travl ministerkalender er det kun lykkedes at få skriftlige svar på et par spørgsmål. Avisen har spurgt, hvorfor eventuelle ændringer i reglerne ikke skal gælde med tilbagevirkende kraft.

Alt afhængig af hvad embedsmændene konkluderer, behøver ikke eventuelle justeringer alligevel ikke kun være med fremadrettet virkning, lyder det nu fra Inger Støjberg.

- Nu har jeg i første omgang bedt mit ministerium om at se nærmere på, om reglerne i deres nuværende form i alle tilfælde virker efter hensigten, og så må vi herefter se på, om der er behov for at justere reglerne. I så fald vil vi da skulle tage stilling til, hvornår eventuelle justeringer skal træde i kraft og have virkning fra, skriver Inger Støjberg i det skriftlige svar til DAGBLADET.

En række folketingspartier har ligeledes efterlyst gennemsyn af loven for at undersøge, om den virker efter hensigten. Dansk Folkepartis Martin Henriksen, formand for Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget, har desuden åbnet en dør på klem for, at der i særlige tilfælde kan laves undtagelsessager.

Derfor spurgte DAGBLADET Inger Støjberg til, hvad hendes holdning er til at lave undtagelsessager, som kan forelægges for udvalget i Folketinget.

- Sagerne behandles i dag af Udlændingestyrelsen i første instans med det uafhængige udlændingenævn som klageinstans. Jeg synes, at det er en god konstruktion, hvor sagerne behandles af kompetente myndigheder og i sidste ende med en dommer for bordenden i Udlændingenævnet, hvilket giver en retssikkerhed for den enkelte og en sikkerhed for, at sagerne bliver behandlet ens. Jeg stoler på, at myndighederne behandler sagerne helt efter reglerne, svarer Inger Støjberg skriftligt og vurderer dermed, at det ikke umiddelbart er en vej at gå set fra hendes synspunkt.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk